КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋЕ КИСЕЛО МЛЕКО? Потребна су вам само три састојка (ВИДЕО)

КИСЕЛО млеко сада можете да направите и сами

КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋЕ КИСЕЛО МЛЕКО? Потребна су вам само три састојка (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic

За љубитеље ове освежавајуће намирнице посебну радост представља чињеница што може да се комбинује са разним укусима и јелима.

Састојци за домаће кисело млеко

  • 2 л млека
  • 200 г готовог киселог млека
  • 1 кашика киселе павлаке

Припрема:

Млеко скувати и охладити да буде топло. У чинију ставити  200 г киселог млека и павлаку додати мало топлог млека и добро жицом изједначити. Сипати све у млеко и све добро измутити.

Прелити у жељене судове, поклопити поклопцем или прозирном фолијом и оставити на топлом негде поред пећи да преноћи.

Кад се млеко укисели ставити обавезно у фрижидер да се охлади. Уживајте у домаћем киселом млеку!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

СУЗЕ У МОНПЕЉЕУ: Тенис остаје без још једне легенде (ВИДЕО)