СЛАТКО, А БЕЗ ШЕЋЕРА: Мини рол-пите са чоколадом, орасима и сувим шљивама - и то посне (ВИДЕО)

СЛАТКА посна пита без шећера, права за дане поста

СЛАТКО, А БЕЗ ШЕЋЕРА: Мини рол-пите са чоколадом, орасима и сувим шљивама - и то посне (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Састојци за посне мини рол-пите

  • 500 г танких кора за баклаву
  • 300 г сувих шљива
  • 100 г сувог грожђа
  • 100 г сецканих ораха
  • 2 штангле чоколаде

Припрема:

Суве шљиве без коштица добро опрати. Прелити са 200 мл воде, додати суво грожђе и ставити на шпорет да се мало динстају око пет минута.

Пред крај додати чоколаду и измешати. Склонити са шпорета, па убацити сецкане орахе. Све изједначити.

Кору раширити на сто, па је мало науљити. Одозго друга и њу премазати мало уљем, па на њу при дну поређати надев, савити ивице и уролати. Ређати у подмазан плех. Ролнице премазати уљем и пећи на 200 степени око 35-40 минута да лепо порумене. Сећи маказама.

У колико желите можете је прелити са сирупом као баклаву. Ја сам хтела соком од наранџе, али није било потребно, врхунска је и без тога.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

ИСТОРИЈСКА КРАЂА НА ПОМОЛУ?! Никола Јокић није могао ни да сања да ће ово да му се догоди!