ПОСНИ ОБРОК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ БЕЗ ХЛЕБА: Данас правимо пуњени кромпир (ФОТО/ВИДЕО)
Једноставан рецепт, који се брзо и лако припрема

Фото: Приватна архива
Идеалан избор за посни оброк који је веома хранљив и укусан.
Пуњени кромпир - састојци:
300 гр спанаћа
1 шаргарепа
1 мала главица црног лука
3 чена белог лука
600 гр кромпира
целеров лист
уље, со, бибер
Пуњени кромпир - припрема:
Спанаћ исећи на резанце. Кромпир и шаргарепу скувати, не сасвим. Лук уситнити, додати мало уља, па га пропржити и додати спанаћ, сецкану шаргарепу, сецкан бели лук, со, бибер и сецкан целер.

Фото: Приватна архива
Све измешати. Кромпир огулити и пресећи на пола, па га издубити. Издубљен део кромпира мало виљушком издробите, па убаците у спанаћ измешајте и пуните кромпир.
Одозго иду колутови парадајза. Посолити парадајз и премазати уљем. Пећи у рерни на 220 степени око 30 минута да се мало запече. Одличан оброк без хлеба, веома здрав.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК БЕЗ МЕСА: Ово поврће уз бешамел сос добија одличан укус (ВИДЕО)
23. 02. 2023. у 19:45

ЛЕПО И УКУСНО: Како најједноставније да спремите батат (ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 21:00

НИЈЕ ВАМ ПОТРЕБАН КОТЛИЋ: Савршен рибљи паприкаш у шерпи (ФОТО/ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 13:05

НИЈЕ ГИБАНИЦА, А НИЈЕ НИ ПИТА: Необичан рецепт коме ћете се враћати (ВИДЕО)
19. 02. 2023. у 15:00

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку
ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.
18. 03. 2025. у 08:56
Коментари (0)