РЕЦЕПТ ЗА ПРЕЛИВЕНУ ПИТУ: Састојке већ имате у кухињи (ВИДЕО)
ЛАКО, а преукусно!
Ако вам је потребан рецепт за нову питу, имамо одлично решење.
Потребно је:
- 9 листа готових танких кора
- 250 г сира
- око 100 гр шунке
- везица першуновог листа
- 2 јаја
- 2 кашике брашна
- 200 мл млека
- 100 мл јогурта
- 50 мл уља
- 10 гр квасца или мало прашка за пециво
- мало соли
Припрема:
Издробити сир, додати јаје, на коцкице шунку и сецкан першунов лист и све изједначити.
Спојити јогурт и млеко, додати брашно, мало соли, уље, надошли квасац и једно јаје и све умутити.
На сто раширити кору, па додати 2 мале кутлаче прелива и четкицом развући. Одозго ставити другу, па трећу с тим што на дно треће коју такође премажемо, ставимо надев сира. Ивице савијемо и уролујемо.
Плех премазати уљем, ролнице поређати и премазати уљем. Остатак прелити преко ролница и пећи на 200 степени Ц 50-60 мин. Прохлађену сећи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОД САМО ТРИ САСТОЈКА: Старинска и јефтина посластица коју воле све генерације
28. 02. 2023. у 11:00
РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК БЕЗ МЕСА: Ово поврће уз бешамел сос добија одличан укус (ВИДЕО)
23. 02. 2023. у 19:45
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС КРОФНЕ: Овако ће успети - из првог пута
22. 02. 2023. у 22:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)