ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА: Једноставан рецепт који не одузима много времена (ВИДЕО)
КО КАЖЕ да торта мора бити само слатка? Слане су још занимљивије, а ево рецепта за једну од њих
ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА - потребно је:
1 конзерва туњевине (180 гр)
200 гр посног мајонеза
1 кашика сенфа
300 гр посних крекера
препеченог сусама 50 гр
2 кисела краставца
2 шаргарепе куване
2 кромпира кувана
1 кисела паприка
50 гр печеног кикирикија
200 мл пресола из краставаца
ПОСНА СЛАНА КРЕКЕР ТОРТА - припрема:
Умутити 150 гр маргарина пенасто, па додати мајонез, а онда и њега сјединити и умутити са маргарином. Краставчиће кромпир, шаргарепу и паприку исецкати на ситне коцкице, па у то додати умућен маргарин са мајонезом.
Додати кашику сенфа и све добро измешати. Оставити за 2 кашике мајонеза умућеног да се могу премазати странице торте и мало одозго.
У послужавник ређати слане крекере, али их претходно умочити у кисели пресол из краставчића. На поређане крекере намазати фил, лепо распоредити и онда следећи ред крекера, па поново фил и тако док се све не утроши.
Одозго премазати чистим умућеним мајонезом са маргарином као и са стране. Посути препеченим сусамом и крупно сецканим кикирикијем.
Торту можете украсити као што је у видеу приказано...Торту направити 1-2 дана раније да крекери упију и да се торта стегне. Сећи на коцке, а ово брза и једноставна торта може послужити као пређело за посне славе.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све
НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.
15. 12. 2024. у 12:00
Коментари (0)