КОЛАЧ СА РАТЛУКОМ: Кремаста и сочна посластица којој нећете моћи да одолите (ВИДЕО)

03. 04. 2023. у 15:00

ДА ЛИ сте пробали слаткиш пуњен филом од ратлука?

КОЛАЧ СА РАТЛУКОМ: Кремаста и сочна посластица којој нећете моћи да одолите (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Колач са ратлуком - састојци:

200 мл воде

50 мл уља
190 г брашна
5-6 јаја
мало соли

Колач са ратлуком - надев:

2 пудинга од слатке павлаке
шећера по жељи за пудинг
500 мл млека
150 г ратлука
2 шлага 
2 штангле чоколаде 
1 кашика какаoa

Колач са ратлуком - припрема:

Ставити млеко да ври, па исећи ратлук и засладити по жељи. Кад се ратлук истопи, додати два пудинга и оставити да проври.

Скинути са ватре па прохладити. Умутити шлаг, па додати отопљену чоколаду и кашику-две какаоа, све још мало мутити. На шпорет сипати у шерпу воду, додати уље и мало посолити, Кад проври додати брашно и пећи минут-два.

Foto: Bakina kuhinja

 

Скинути и прохладити. У охлађено тесто додавати једно по једно јаје и мутити без грудвица. Плех обложити пек-папиром, па тесто вадити малом кашичицом или шприцом формирати мало гомилице у размаку.

Foto: Bakina kuhinja

 

Пећи на 200 степени око 35-40 минута. Кад се прохладе расећи на пола, шупље су, па прво на дно ставити пудинг а онда шприцем шлаг. Посути прах шећером и оставити да се прохладе добро.

Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - Могли су нас шпијунирати!

АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - "Могли су нас шпијунирати!"

КИНЕСКИ шпијунски балон који је 2023. године прелетео Сједињене Државе био је опремљен америчком технологијом која је могла омогућити шпијунирање Американаца, према изворима који су директно упознати са техничком анализом коју је спровела америчка војска.

11. 02. 2025. у 13:30

Коментари (0)

ОВО КОШАРКА НЕ ПАМТИ: Завио орлове у црно на Мундобаскету, а сада урадио нешто што никада није виђено! (ВИДЕО)