УШЛИ СМО У ПОСЛЕДЊУ НЕДЕЉУ ПОСТА: Спремите рибу - рецепт лак, ручак раскошан (ВИДЕО)
УЗ ПРАВИЛНЕ савете лако ћете је спремити
Идеалан рецепт за посни ручак.
Риба - састојци:
2 скуше
2 кашике сирћета
3 кашике белог вина
1 кашичица сенфа
3 чена белог лука
бибер, со (може суви зачин по жељи)
рузмарин
сецкан першунов лист
маслиново уље
За рестован кромпир је потребно:
500 гр кромпира
1 главица црног лука
црвена мл. паприка
мл. бибер
со
уље
Риба - припрема:
Рибу полу смрзлу очистити и извадити утробу, одсећи главе и добро црнило опрати, оно је горко. Исећи по жељи или оставити целу. У литар воде сипати 2-3 кашике сирћета аклохолног и ставити рибу у раствор да одстоји пола сата. Добро је опрати.
У мањи суд сипати 30 мл маслиновог уља, додати вино, сенф, издробљен бели лук, бибер по могућству бели, сецкан рузмарин и све добро изједначити. Кашиком напунити рибу па је чачкалицом затворити. Подмазати грил тефлонски тигањ па ставити рибу и остатком надева је прелити. Поклопити и пржити на веома тихој ватри.
Ја сам на индукционој на бр. 4. Треба јој око пола сата да се лепо испржи са окретањем. Тако дивно мирише, укус неописиво добар.
Кромпир скувати, може у љусци или огуљен. Исећи на коцке. Главицу црног лука испржити на уљу, па додати паприку, бибер, со и убацити кромпир. Додати и сецканог першуновог листа, па добро измешати. Сервирати топло са рибом. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (1)