ПУЊЕНА ПОГАЧА: Хрскава споља, сочна изнутра! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

07. 07. 2023. у 19:44

ПРЕДЛОГ за доручак или ручак за све којима треба доста енергије током дана.

ПУЊЕНА ПОГАЧА: Хрскава споља, сочна изнутра! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Бака из Бакине кухиње је за данас изабрала укусну пуњену погачу која никога не оставља равнодушним.

Састојци за тесто: 

300 мл млека
30 мл уља
15 гр квасца
1 кашичица шећера
550-600 гр брашна 
мало соли

Састојци за надев: 

300 гр сира фета
100 гр шунке
3 кашике ренданог качкаваља
1 јаје
мало першуновог листа
1 јаје

Премазивање:

1 жуманце
сусам

Припрема: 

Од наведених састојака замесити тесто и оставити да одмара 15 мин. Сир издробити виљушком додати павлаку, јаје шунку и першунов лист и сјединити..

Тесто развући округло па пребацити у плех. Ставити на средину мањи тањир, па крајеве тракасто исећи. Сир ређати у круг на ивицу између трака и линије од круга који је направио тањир. Траке пресавијати ка унутрашњости као што је приказано у видеу.

У средину истрести остатак надева, поравнати. Покрити да нарасте, па премазти жуманцетом и посути семенкама.

Пећи на 190 степени Ц око 40 мин.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

КОНТРОВЕРЗНИ ПЕРУАНАЦ ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Одвео репрезентацију на Мундијал након 36 година, па изостао због кокаина