ПУЊЕНА ПОГАЧА: Хрскава споља, сочна изнутра! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
ПРЕДЛОГ за доручак или ручак за све којима треба доста енергије током дана.
Бака из Бакине кухиње је за данас изабрала укусну пуњену погачу која никога не оставља равнодушним.
Састојци за тесто:
300 мл млека
30 мл уља
15 гр квасца
1 кашичица шећера
550-600 гр брашна
мало соли
Састојци за надев:
300 гр сира фета
100 гр шунке
3 кашике ренданог качкаваља
1 јаје
мало першуновог листа
1 јаје
Премазивање:
1 жуманце
сусам
Припрема:
Од наведених састојака замесити тесто и оставити да одмара 15 мин. Сир издробити виљушком додати павлаку, јаје шунку и першунов лист и сјединити..
Тесто развући округло па пребацити у плех. Ставити на средину мањи тањир, па крајеве тракасто исећи. Сир ређати у круг на ивицу између трака и линије од круга који је направио тањир. Траке пресавијати ка унутрашњости као што је приказано у видеу.
У средину истрести остатак надева, поравнати. Покрити да нарасте, па премазти жуманцетом и посути семенкама.
Пећи на 190 степени Ц око 40 мин.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСВЕЖАВАЈУЋА ПОСЛАСТИЦА: Воћна торта са пишкотама (ФОТО/ВИДЕО)
06. 07. 2023. у 11:00
ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ ЗА БРЗ РУЧАК: Данас спремамо запечену тестенину са месом (ВИДЕО)
27. 06. 2023. у 07:00
ПОСНЕ ПАПРИКЕ СА ПРОСОМ: ''Овако укусне још нисам јела''- поручује бака ( ВИДЕО)
26. 06. 2023. у 09:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)