СТАРИНСКИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО ПРАВИ: Лења пита с јабукама по рецепту из бакине свеске

Novosti online

11. 03. 2024. у 13:00

ЈЕДАН од омиљених, а такође је и јефтин, с обзиром на то да већину намирница које иду у колач већ имате у кући.

СТАРИНСКИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО ПРАВИ: Лења пита с јабукама по рецепту из бакине свеске

Фото Shutterstock

Састојци:

* јаја, 3 ком
* маст, 250 г
* шећер, 200 г
* јогурт, 200 мл
* брашно, 500 г
* прашак за пециво,1
* јабуке, 1 кг
* цимет, рендана кора лимуна, по жељи

Припрема:

Умутити цела јаја са машћу и шећером, додати јогурт и брашно помешано са прашком за пециво. Додати и нарендану кору лимуна, па тесто поделити на два једнака дела.

Јабуке нарендати, па кратко продинстати на шпорету, да уври вишак течност. У зависности од врсте јабука, додати шећера и цимета по укусу.

Фото Shutterstock

У подмазан плех развући једну кору, па по њој распоредити надев од јабука. Затим покрити другом половином теста и пећи на 180 до 200 степени око 40 минута.

Пита је печена када порумени и када се одваја од ивица плеха.

Печену питу посути шећером у праху и сећи на квадрате.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.

14. 12. 2024. у 20:04

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“