НАПРАВИТЕ ИХ И ГАРАНТОВАНО НЕЋЕ ОСТАТИ НИЈЕДНА: Пуњене кифлице са специјалним премазом од маслиновог уља и белог лука
ПУЊЕНЕ кифлице са семенкама и белим луком су права чаролија. Њихов укус одвешће вас експресно на медитеранску обалу и нећете моћи да престанете да их једете док се не укаже дно чиније.
Састојци:
* 450 г брашна
* 5 кашика маслиновог уља
* 9 г соли
Квасац:
* око 40 мл топле воде
* 1 кашичица шећера
Још:
* 1 јаје за премаз
* маслиново уље + бели лук
* надев по жељи
Припрема:
1. Формирајте квасац тако што све наведено помешате (вода, квасац и шећер). Након 5-10 минута спреман је.
2. Све суве састојке помешајте, додајте течне и ставите у миксер на 7 минута. Можете и мешати ручно. Тесто је спремно када се одвоји од зидова посуде миксера. Након тога премесите са једном шаком брашна и затим полијете уљем. Поклопите посуду и оставите на топлом да се удвостручи, око сат времена.
3. Након сат времена лопту поделите на 10 једнаких лоптица по 70 г (за мање кифлице 50 гр). Обликујете лоптице и оставите их да нарасту још пола сата.
4. Након пола сата развуците кифлице, напуните и уролајте као на видеу. Намажите их јајетом, прекријете фолијом и оставите додатних пола сата у плеху у којем ћете их пећи.
5. Након тога поспете их семенкама и печете у рерни на 220° док не порумене. На самом крају премазати са белим луком и маслиновим уљем.
Пријатно!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ
ЧУБУРСКИ парк од понедељка ће бити богатији за још један спортско-рекреативни садржај – падел терен!
11. 05. 2024. у 16:00
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)