НАПРАВИТЕ ИХ И ГАРАНТОВАНО НЕЋЕ ОСТАТИ НИЈЕДНА: Пуњене кифлице са специјалним премазом од маслиновог уља и белог лука
ПУЊЕНЕ кифлице са семенкама и белим луком су права чаролија. Њихов укус одвешће вас експресно на медитеранску обалу и нећете моћи да престанете да их једете док се не укаже дно чиније.
Састојци:
* 450 г брашна
* 2,3 дцл топлог млека
* 5 кашика маслиновог уља
* 9 г соли
Квасац:
* око 40 мл топле воде
* 1 суви квасац
* 1 кашичица шећера
Још:
* 1 јаје за премаз
* семенке
* маслиново уље + бели лук
* надев по жељи
Припрема:
1. Формирајте квасац тако што све наведено помешате (вода, квасац и шећер). Након 5-10 минута спреман је.
2. Све суве састојке помешајте, додајте течне и ставите у миксер на 7 минута. Можете и мешати ручно. Тесто је спремно када се одвоји од зидова посуде миксера. Након тога премесите са једном шаком брашна и затим полијете уљем. Поклопите посуду и оставите на топлом да се удвостручи, око сат времена.
3. Након сат времена лопту поделите на 10 једнаких лоптица по 70 г (за мање кифлице 50 гр). Обликујете лоптице и оставите их да нарасту још пола сата.
4. Након пола сата развуците кифлице, напуните и уролајте као на видеу. Намажите их јајетом, прекријете фолијом и оставите додатних пола сата у плеху у којем ћете их пећи.
5. Након тога поспете их семенкама и печете у рерни на 220° док не порумене. На самом крају премазати са белим луком и маслиновим уљем.
Пријатно!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)