ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати
Идеалне за време Великог ускршњег поста, свечану и славску трпезу, или за обичне дане, када вам се једе нешто слатко.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 мл воде
- 100 мл уља
- 180 г брашна
- ½ кесице прашка за пециво
- 4 банане
- За фил:
- 50 г пудинга од чоколаде
- 250 мл сојиног или бадемовог млека
- 75 г маргарина
- За украшавање:
- посни шлаг
Припрема:
Ставите уље и воду да прокључају, па додајте брашно, прашак за пециво и мешајте док се маса не сједини. Добијено тесто треба да буде компактно. Смесу преспите у другу посуду, у њу додајте пасирану банану и све умутите миксером док се не сједини. Потом направите крофнице и пеците их на 180°С око 40 минута. Крем: Пудинг скувајте у 250 мл млека и оставите да се охлади. Посебно умутите маргарин и сједините га с охлађеним пудингом. Добијеним кремом филујте крофнице. Сеците крофнице напола па их филујте добијеним кремом, преко нанесите посни шлаг и на крају ставите другу половину крофнице. Поспите их шећером у праху.
(trpeza)
Препоручујемо

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)