ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати

Новости онлине

26. 04. 2024. у 17:00

Идеалне за време Великог ускршњег поста, свечану и славску трпезу, или за обичне дане, када вам се једе нешто слатко.

ПОСНЕ, А ЧОКОЛАДНЕ: Ако волите класичне принцес крофне, ове ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 мл воде
  • 100 мл уља
  • 180 г брашна
  • ½ кесице прашка за пециво
  • 4 банане
  • За фил:
  • 50 г пудинга од чоколаде
  • 250 мл сојиног или бадемовог млека
  • 75 г маргарина
  • За украшавање:
  • посни шлаг

Припрема:

Ставите уље и воду да прокључају, па додајте брашно, прашак за пециво и мешајте док се маса не сједини. Добијено тесто треба да буде компактно. Смесу преспите у другу посуду, у њу додајте пасирану банану и све умутите миксером док се не сједини. Потом направите крофнице и пеците их на 180°С око 40 минута. Крем: Пудинг скувајте у 250 мл млека и оставите да се охлади. Посебно умутите маргарин и сједините га с охлађеним пудингом. Добијеним кремом филујте крофнице. Сеците крофнице напола па их филујте добијеним кремом, преко нанесите посни шлаг и на крају ставите другу половину крофнице. Поспите их шећером у праху.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У НЕВЕРИЦИ! Ево шта је хиљаде људи радило у центру Барселоне (ВИДЕО)