КИФЛИЦЕ СА МАКОМ: Толико су ваздушасте и мекане, да нећете моћи престати да их једете
Кифлице са маком одушевиће сваког ко их проба.

Foto: Printskrin Youtube/kuvajte sa stašom
Састојци:
- млеко 200 мл
- вода 100 мл
- свежи квасац 20 г
- маргарин 70 г
- јаја 2
- шећер 3 кашичице
- со 1/2 кашичице
- брашно око 600 г
За Фил:
- млевени мак 100 г
- шећер 5 кашика
- млеко 200 мл
Припрема:
У млако млеко и воду ставити квасац и шећер, а затим додати једно јаје, маргарин, со и брашно по потреби. Умесити глатко тесто. Тесто оставити 30 минута да нарасте. За то време припремите фил. У шерпу сипати мак, шећер и млеко ставити на ватри да проври, па када проври мешати и кувати око 5 минута. Склонити са ватре да се охлади. Нарасло тесто развити оклагијом у велику кору, кору исећи на каишеве, па сваки каиш исећи на троуглове, величине по жељи.На сваки троугао ставити по кашичицу фила. Савити кифлице и ређати у подмазан плех. Кифлице премазати умућеним јајетом. Пећи у рерни загрејаној на 220 С око двадесет минута. Кифле посипати шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)