ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите
Укусна и лака за прављење, ова пита ће вас одушевити.
![ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите](/data/images/2024-05-22/486329_shutterstock-pita-sa-jabukama_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 12 кора за питу
- 1 кг јабука
- 200 г тамне чоколаде
- 1 кашичица цимета
- 1 дл уља
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Јабуке оперите, ољуштите, очистите и нарендајте, те поспите циметом, па промешајте.
Нарендане јабуке поделите у четири једнака дела.
На радну површину ставите једну кору, премажите је уљем, па преко ње ставите још једну кору и њу премажите.
Преко друге коре ставите трећу и њу премажите уљем и поспите један део наренданих јабука.
Преко јабука поспите један део нарендане чоколаде.
Преклопите све четири странице и умотајте у ролат.
Поступак понављате док имате материјала.
Питу премажите уљем и пеците у загрејаној рерни на 180 степени 20 минута.
Када је готова, оставите је да се прохлади, па је поспите шећером у праху.
Уколико желите, питу служите уз куглу сладоледа.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
![„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли... „КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."
НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.
22. 06. 2024. у 19:05
![НЕВРЕМЕ ТУТЊИ СРБИЈОМ: Почео и град, могуће и суперћелијске олује (ФОТО/ВИДЕО) НЕВРЕМЕ ТУТЊИ СРБИЈОМ: Почео и град, могуће и суперћелијске олује (ФОТО/ВИДЕО)](/data/images/2024-06-22/499409_mixcollage-22-jun-2024-05-36-pm-7703_kf.jpg?time=1719098240)
НЕВРЕМЕ ТУТЊИ СРБИЈОМ: Почео и град, могуће и суперћелијске олује (ФОТО/ВИДЕО)
Снажна грмљавинска олуја са Подриња обрушила се на Крупањ.
22. 06. 2024. у 17:11 >> 17:30
![КНЕЗ О РАЗЛОЗИМА РАЗВОДА: Тешко сам поднео, било је стресно КНЕЗ О РАЗЛОЗИМА РАЗВОДА: Тешко сам поднео, било је стресно](/data/images/2021-03-29/80039_screenshot-3_kf.jpg?time=1719035513)
КНЕЗ О РАЗЛОЗИМА РАЗВОДА: Тешко сам поднео, било је стресно
ПЕВАЛ Ненад Кнежевић Кнез истакао је да се од бивше супруге Нине, са којом је добио ћерке Андреу и Ксенију и провео 17 година у брачној заједници, развео зато што ништа није хтела да ради.
22. 06. 2024. у 07:51
Коментари (0)