ПАЛЕНТА СА МЛЕКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Најбржи и најједноставнији оброк који сте до сада пробали

Новости онлине

28. 05. 2024. у 07:00

Може да буде брз доручак или вечера.

ПАЛЕНТА СА МЛЕКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Најбржи и најједноставнији оброк који сте до сада пробали

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Moja mala kuhinja

Састојци:

  • 200 г паленте
  • 200 мл млека
  • 50 г пармезана
  • 700 мл воде
  • 2 кашике путера
  • 1 кашичица соли

Припрема:

У шерпу сипајте воду и млеко, додајте со и оставите да проври. Постепено у врелу воду додајте паленту, све време мешајући. Смањите ватру, причекајте да вода испари и палента се згусне, а мешајте све време. Склоните с ватре и умешајте путер и пармезан.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ДРАМА! Навијач покушао да убије Кристијана Роналда покрај терена?! (ВИДЕО)