ВАНИЛИЦЕ СА ЏЕМОМ ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Старинска посластица која се обожава већ генерацијама
Колико су јединствене, чуло се и у свету, због чега су ванилице проглашене и најбољим ситним колачима. Ванилице се праве од једноставних састојака, па свако може да их направи без много муке.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 200г масти
- 4 кашике шећера
- 1 жуманце
- 1 јаје
- сок од једног лимуна
- рендана кора лимуна
- 100 г млевених ораха
- 400 г брашна
- шећер у праху
- џем од кајсија
Припрема:
Маст умутите пенасто заједно са шећером. Затим додајте жуманце, цело јаје, сок и рендану кору лимуна.
Када све фино промешате, додајте и брашно, па заместите тесто.
На радну површину сипајте мало брашна, па развуците тесто дебљине један центиметар.
Округом модлом или чашицом вадите кругове.
Ређајте их у подмазан плех и пеците на 180 степени 15 минута.
Печене ванилице премажите пекмезом и састављате две по две, па их уваљате у шећер у праху.
(glossy)
Препоручујемо

КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00

ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Једноставан десерт који сви воле са здравим брашном
16. 07. 2024. у 16:27

ЛЕТЊА ПИТА СА ВИШЊАМА: Класик без мане, по старом рецепту из бакине кухиње
16. 07. 2024. у 17:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

КРВАВИ ПИР 2001: Зашто је Непалски принц побио целу краљевску породицу?
НИСУ МУ дали да ожени жену коју је волео, а онда је почело да се шушка да ће му одузети и право на престо.
12. 09. 2025. у 13:24
Коментари (0)