ВАНИЛИЦЕ СА ЏЕМОМ ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Старинска посластица која се обожава већ генерацијама
Колико су јединствене, чуло се и у свету, због чега су ванилице проглашене и најбољим ситним колачима. Ванилице се праве од једноставних састојака, па свако може да их направи без много муке.
Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 200г масти
- 4 кашике шећера
- 1 жуманце
- 1 јаје
- сок од једног лимуна
- рендана кора лимуна
- 100 г млевених ораха
- 400 г брашна
- шећер у праху
- џем од кајсија
Припрема:
Маст умутите пенасто заједно са шећером. Затим додајте жуманце, цело јаје, сок и рендану кору лимуна.
Када све фино промешате, додајте и брашно, па заместите тесто.
На радну површину сипајте мало брашна, па развуците тесто дебљине један центиметар.
Округом модлом или чашицом вадите кругове.
Ређајте их у подмазан плех и пеците на 180 степени 15 минута.
Печене ванилице премажите пекмезом и састављате две по две, па их уваљате у шећер у праху.
(glossy)
Препоручујемо
КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00
ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Једноставан десерт који сви воле са здравим брашном
16. 07. 2024. у 16:27
ЛЕТЊА ПИТА СА ВИШЊАМА: Класик без мане, по старом рецепту из бакине кухиње
16. 07. 2024. у 17:00
ЛАВРОВ СЕ ОГЛАСИО И ПРЕКИНУО ЋУТЊУ: Открио зашто је пропао самит Путина и Трампа у Будимпешти
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп одложио је самит Русије и САД у Будимпешти због „закулисних извештаја“, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у ауторском тексту објављеном на сајту Министарства спољних послова.
13. 11. 2025. у 11:21
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)