ВАНИЛИЦЕ СА ЏЕМОМ ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Старинска посластица која се обожава већ генерацијама

Новости онлине

17. 07. 2024. у 19:00

Колико су јединствене, чуло се и у свету, због чега су ванилице проглашене и најбољим ситним колачима. Ванилице се праве од једноставних састојака, па свако може да их направи без много муке.

ВАНИЛИЦЕ СА ЏЕМОМ ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Старинска посластица која се обожава већ генерацијама

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 200г масти
  • 4 кашике шећера
  • 1 жуманце
  • 1 јаје
  • сок од једног лимуна
  • рендана кора лимуна
  • 100 г млевених ораха
  • 400 г брашна
  • шећер у праху
  • џем од кајсија 

Припрема:

Маст умутите пенасто заједно са шећером. Затим додајте жуманце, цело јаје, сок и рендану кору лимуна.

Када све фино промешате, додајте и брашно, па заместите тесто.

На радну површину сипајте мало брашна, па развуците тесто дебљине један центиметар.

Округом модлом или чашицом вадите кругове.

Ређајте их у подмазан плех и пеците на 180 степени 15 минута.

Печене ванилице премажите пекмезом и састављате две по две, па их уваљате у шећер у праху.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

ЏУЛИЈУ РОБЕРТС НА ВИМБЛДОНУ НИКО НИЈЕ ПРЕПОЗНАО: Скроз се променила (ФОТО)