КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Баш како су их некада правиле наше баке, сочне и мекане
Кнедле са шљивама су омиљено јело свих генерација и увек су добродошле на трпези. Уколико не знате како да их направите или сте млада домаћица, испратите овај рецепт.
Састојци:
За тесто од кромпира:
- 300 г кромпира
- 30 г путера несланог, отопљеног
- 120 г брашна за све намене
- 2 жуманца
- 30 г гриз брашна
- Со
За фил:
- 8 шљива
- 8 коцкица шећера
- 90 г путера
- 150 г презли
- шећер у праху
Припрема:
Како бисте направили кнедле са шљивама, ољуштите и скувајте кромпир док не омекша. Пустите да се кромпир охлади на додир, а затим га изгњечите. Додајте брашно, гриз брашно, жуманца и путер, па прво кашиком, а касније рукама, умесите у глатко тесто.
Обликујте тесто у балван и поделите га на осам делова (можда и мање ако су вам воћке велике). Узмите једну од шљива, извадите коштицу и замените је коцком шећера. Умотајте један део теста око воћа, добро затворите шав и поновите са преосталим воћем и тестом.
Напуните велику шерпу водом и мало посолите, прокувајте и убаците кнедле. Пустите да се кнедле крчкају око 13 до 15 минута. У међувремену растопите путер у тигању. Додајте презле и промешајте. Пржите их док не добију златну боју. Сервирајте кнедле у чинији или на тањиру са презлама на дну. На кнедле можете да ставите презле или да их уваљате у потпуности. Одозго поспите мало шећера у праху.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА КУПУСОМ И ПИРИНЧЕМ: Традиционални рецепт за питу коју ћете обожавати
19. 07. 2024. у 08:00
ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
19. 07. 2024. у 07:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)