КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Баш како су их некада правиле наше баке, сочне и мекане

Новости онлине

24. 07. 2024. у 12:00

Кнедле са шљивама су омиљено јело свих генерација и увек су добродошле на трпези. Уколико не знате како да их направите или сте млада домаћица, испратите овај рецепт.

КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Баш како су их некада правиле наше баке, сочне и мекане

Foto: Jutjub/Printskrin/ Marina's kitchen

Састојци:

За тесто од кромпира:

  • 300 г кромпира
  • 30 г путера несланог, отопљеног
  • 120 г брашна за све намене
  • 2 жуманца
  • 30 г гриз брашна
  • Со

За фил:

  • 8 шљива 
  • 8 коцкица шећера
  • 90 г путера
  • 150 г презли
  • шећер у праху

Припрема:

Како бисте направили кнедле са шљивама, ољуштите и скувајте кромпир док не омекша. Пустите да се кромпир охлади на додир, а затим га изгњечите. Додајте брашно, гриз брашно, жуманца и путер, па прво кашиком, а касније рукама, умесите у глатко тесто.

Обликујте тесто у балван и поделите га на осам делова (можда и мање ако су вам воћке велике). Узмите једну од шљива, извадите коштицу и замените је коцком шећера. Умотајте један део теста око воћа, добро затворите шав и поновите са преосталим воћем и тестом.

Напуните велику шерпу водом и мало посолите, прокувајте и убаците кнедле. Пустите да се кнедле крчкају око 13 до 15 минута. У међувремену растопите путер у тигању. Додајте презле и промешајте. Пржите их док не добију златну боју. Сервирајте кнедле у чинији или на тањиру са презлама на дну. На кнедле можете да ставите презле или да их уваљате у потпуности. Одозго поспите мало шећера у праху.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

ЧУВАЈМО ПРИРОДУ: Наслеђе за будуће генерације