КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Баш како су их некада правиле наше баке, сочне и мекане
Кнедле са шљивама су омиљено јело свих генерација и увек су добродошле на трпези. Уколико не знате како да их направите или сте млада домаћица, испратите овај рецепт.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Marina's kitchen
Састојци:
За тесто од кромпира:
- 300 г кромпира
- 30 г путера несланог, отопљеног
- 120 г брашна за све намене
- 2 жуманца
- 30 г гриз брашна
- Со
За фил:
- 8 шљива
- 8 коцкица шећера
- 90 г путера
- 150 г презли
- шећер у праху
Припрема:
Како бисте направили кнедле са шљивама, ољуштите и скувајте кромпир док не омекша. Пустите да се кромпир охлади на додир, а затим га изгњечите. Додајте брашно, гриз брашно, жуманца и путер, па прво кашиком, а касније рукама, умесите у глатко тесто.
Обликујте тесто у балван и поделите га на осам делова (можда и мање ако су вам воћке велике). Узмите једну од шљива, извадите коштицу и замените је коцком шећера. Умотајте један део теста око воћа, добро затворите шав и поновите са преосталим воћем и тестом.
Напуните велику шерпу водом и мало посолите, прокувајте и убаците кнедле. Пустите да се кнедле крчкају око 13 до 15 минута. У међувремену растопите путер у тигању. Додајте презле и промешајте. Пржите их док не добију златну боју. Сервирајте кнедле у чинији или на тањиру са презлама на дну. На кнедле можете да ставите презле или да их уваљате у потпуности. Одозго поспите мало шећера у праху.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИТА СА КУПУСОМ И ПИРИНЧЕМ: Традиционални рецепт за питу коју ћете обожавати
19. 07. 2024. у 08:00

ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
19. 07. 2024. у 07:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)