ДОМАЋИ ЏЕМ ОД ШЉИВА: Не кува се, већ се пече у рерни - припрема једноставна, а укус фантастичан
Када помислимо на зимницу, не можемо да не осетимо укус џема од шљива, који је краљ свих специјалитета из тегле. Свеже шљиве у којима уживамо ових дана врло лако постају специјалитет који нас целе зиме слади најлепшим укусима.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кг шљива
- 500-700 г шећера (у зависности од слаткоће шљива)
- 100 г чоколаде за кување
- цимет
Припрема:
Шљиве оперите и очистите од коштица.
Смештајте половину шљива у дубљу посуду, окрећући их унутрашњошћу надоле.
Сваки ред шљива поспите шећером.
Ставите у загрејану рерну у лагано пеците око четири сата.
Пред крај додате уситњену чоколаду за кување и промешајте да се истопи и додајте цимет.
Сипајте у вруће тегле.
Снажно затворите поклопце и покријте ћебетом да се "пастеризују".
Охлађене тегле чувајте на тамнијем, свежијем месту.
(Оna)
Препоручујемо
СЛАТКО ОД КАЈСИЈА: Укус летње посластице који враћа у детињство
27. 07. 2024. у 09:00
ЏЕМ ОД МАЛИНА: По проверено добром рецепту, без конзерванса, од само два састојка
09. 07. 2024. у 14:00
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)