ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВЕ: Уштипци са купусом, прави гурмански доручак
Уштипци са купусом се брзо праве, а врло су сезонски и ароматични.
Састојци:
- 130 г купуса, исецканог
- 120 г влашца, исецканог
- 120 г брашна
- 4 велика јајета
- 1 кашика соја соса
- ¼ кашичице црног бибера
- 1 кашика ситно исецканог белог лука
- 2 кашике уља, за пржење
За сос:
- 4 кашике павлаке
- 1 кашика соја соса
- 1 кашичица љутог соса
Припрема:
За ове уштипке припремите сос тако што ћете да помешате павлаку, соја сос и љути сос у малој посуди. Оставите на страну. У другој посуди помешајте сирови купус, влашац и брашно. У чинији умутите јаја, соја сос, црни бибер и бели лук. Умешајте мешавину јаја у мешавину купуса. Добро промешајте.
Загрејте тигањ на јачој ватри 2-3 минута. Загрејте 1 кашику уља и за један уштипак 4 кашике смесе. Поравнајте сваки уштипак кашиком. Пеците док уштипци не порумене са обе стране, око 3 минута по страни. Сервирајте одмах са сосом.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХРСКАВИ БРУСКЕТИ ГОТОВИ ЗА 10 МИНУТА: Искористите стари хлеб на најбољи начин
28. 11. 2024. у 07:00
РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ ТОПЛИ ДОРУЧАК: Направите најбољи качамак
27. 11. 2024. у 07:00
ЈЕФТИН И БРЗ ДОРУЧАК: Ролнице са сиром и јогуртом, које су мекане и сутрадан
19. 11. 2024. у 07:00
КАЈГАНА ИЗ РЕРНЕ: Традиционални руски доручак који се прави зачас
15. 11. 2024. у 07:00
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)