ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВЕ: Уштипци са купусом, прави гурмански доручак

Новости онлине

04. 12. 2024. у 07:00

Уштипци са купусом се брзо праве, а врло су сезонски и ароматични.

ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВЕ: Уштипци са купусом, прави гурмански доручак

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Ricette Fresche

Састојци:

  • 130 г купуса, исецканог
  • 120 г влашца, исецканог
  • 120 г брашна
  • 4 велика јајета
  • 1 кашика соја соса
  • ¼ кашичице црног бибера
  • 1 кашика ситно исецканог белог лука
  • 2 кашике уља, за пржење

За сос:

  • 4 кашике павлаке
  • 1 кашика соја соса
  • 1 кашичица љутог соса 

Припрема:

За ове уштипке припремите сос тако што ћете да помешате павлаку, соја сос и љути сос у малој посуди. Оставите на страну. У другој посуди помешајте сирови купус, влашац и брашно. У чинији умутите јаја, соја сос, црни бибер и бели лук. Умешајте мешавину јаја у мешавину купуса. Добро промешајте.

Загрејте тигањ на јачој ватри 2-3 минута. Загрејте 1 кашику уља и за један уштипак 4 кашике смесе. Поравнајте сваки уштипак кашиком. Пеците док уштипци не порумене са обе стране, око 3 минута по страни. Сервирајте одмах са сосом.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести

"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести

ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.

06. 02. 2025. у 13:39

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

ПОТРЕС ИЗАЗВАО ЦУНАМИ ОД 30 МЕТАРА: Разоран земљотрес већ погађао Санторини - и једна од најјачих ерупција вулкана забележена је те 1956.

ПОТРЕС ИЗАЗВАО ЦУНАМИ ОД 30 МЕТАРА: Разоран земљотрес већ погађао Санторини - и једна од најјачих ерупција вулкана забележена је те 1956.

ДАНАС знамо да је земљотрес 1956. године, са епицентром у морском подручју Аморгоса био трећи најснажнији у Европи од 1900. године до данас.

06. 02. 2025. у 13:04 >> 13:14

Коментари (0)

ОГРОМНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ: Распродате карте за Куп Радивоја Кораћа