ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВЕ: Уштипци са купусом, прави гурмански доручак
Уштипци са купусом се брзо праве, а врло су сезонски и ароматични.
Састојци:
- 130 г купуса, исецканог
- 120 г влашца, исецканог
- 120 г брашна
- 4 велика јајета
- 1 кашика соја соса
- ¼ кашичице црног бибера
- 1 кашика ситно исецканог белог лука
- 2 кашике уља, за пржење
За сос:
- 4 кашике павлаке
- 1 кашика соја соса
- 1 кашичица љутог соса
Припрема:
За ове уштипке припремите сос тако што ћете да помешате павлаку, соја сос и љути сос у малој посуди. Оставите на страну. У другој посуди помешајте сирови купус, влашац и брашно. У чинији умутите јаја, соја сос, црни бибер и бели лук. Умешајте мешавину јаја у мешавину купуса. Добро промешајте.
Загрејте тигањ на јачој ватри 2-3 минута. Загрејте 1 кашику уља и за један уштипак 4 кашике смесе. Поравнајте сваки уштипак кашиком. Пеците док уштипци не порумене са обе стране, око 3 минута по страни. Сервирајте одмах са сосом.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХРСКАВИ БРУСКЕТИ ГОТОВИ ЗА 10 МИНУТА: Искористите стари хлеб на најбољи начин
28. 11. 2024. у 07:00
РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ ТОПЛИ ДОРУЧАК: Направите најбољи качамак
27. 11. 2024. у 07:00
ЈЕФТИН И БРЗ ДОРУЧАК: Ролнице са сиром и јогуртом, које су мекане и сутрадан
19. 11. 2024. у 07:00
КАЈГАНА ИЗ РЕРНЕ: Традиционални руски доручак који се прави зачас
15. 11. 2024. у 07:00
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
ПУТИНОВА РОЂАКА СЛУЧАЈНО ОТКРИЛА ТАЈНЕ ПОДАТКЕ: "Уклоните то из званичних докумената" (ВИДЕО)
АНА Цивилева, рођака руског председника Владимира Путина и заменица министра одбране у Државној думи, случајно је открила приближан број несталих руских војника у рату с Украјином.
04. 12. 2024. у 16:32
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)