КОРАК ПО КОРАК: Научите да направите кифлице са сиром (ВИДЕО)
КИФЛИЦЕ сви волимо да једемо, а сада учимо како да их направимо
КИФЛИЦЕ сви волимо. Идеалне су и за доручак и вечеру, а и ужину током дана. Данашња инспирација код Куварице_мање_збори.
КИФЛИЦЕ - потребно вам је:
900 г бршна + 100 г за посипање
1 свеж квасац
2 кашичице соли
2 кашичице шећера
250 г маргарина
1 жуманце
5 дцл млаке воде
КИФЛИЦЕ - фил: Фета сир исечен на коцкице (онолико коцкица колико сте направили троуглова)
КИФЛИЦЕ - припрема:
Брашно посолите и измешате. Направите удубљење у брашну и ставите квасац, шећер и топлу воду. Оставите да квасац надође. Када квасац проради додајте остатак воде и замесите тесто.
Замешено тесто оставите на топло да нарасте. На радну површину поспите мало брашна, ставите надошло тесто и премесите га, затим га поделите на четири дела.
Сваки део развучете оклагијом у круг и премажите маргарином. Кругове стављате један на други. Задњи круг не премазујете. Оставите тесто да одмори. Потом оклагијом развучете у један велики круг и исеците га на онолико колико ви желите троуглова. Фета сир ставите на дебљи крај и уролате све.
Готове кифле премажите жуманцетом и посолите морском сољу. Пеците их на 220 степени док не порумене. Пријатно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПУН ПОГОДАК: Мали, посни мафини хлебчићи са семенкама (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 18:00
НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 15:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)