КАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ ПИТУ ОД ГОТОВИХ КОРА: Ово је убедљиво најједноставнији и најукуснији начин
Најједноставнију израду пите од готових кора имају Грци. Ово је чисто савршенство. Ако сте већ савладали прављење грчке проје или колача, време је да научите да спремите и питу по рецепту из Грчке:

Foto: Jutjub/Printskrin/Frida's Passion gr
Потребно је:
- Паковање кора за питу
- 2 јајета
- 200 мл јогурта
- 200 мл млека
- 80 мл маслиновог уља
- мало шећера
- мало соли
- 1 кашика брашна
- кафена кашичица прашка за пециво
- 100 мл воде
За фил:
- Шунка
- Качкаваљ
Израда:
Коре исеците на траке па их оставите са стране. Умутите јаја, јогурт, млеко, уље, воду, шећер, со, брашно и прашак за пециво. Све то измешајте. У ватросталну чинију ставите пола од исецканих кора за питу. Прелијте их обилно са смесом коју сте умутили. Преко ставите качкаваљ, па шунку, па ред кора и остатак фила. На врх ставите качкаваљ и пеците на 180 степени Целзијуса док пита не порумени.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Нема сочније и укусније, а готова је за 20 минута
16. 08. 2023. у 14:55

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети
14. 08. 2023. у 16:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)