РЕЦЕПТ ЗА БАНАНА ХЛЕБ: Посластица којој се не може одолети (ВИДЕО)
БАНАНА хлеб је лагани дезерт у којем ће уживати сви укућани!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti.com
Потребни састојци:
- 2 веће банане
- 150 г смеђег шећера
- 150 г путера
- 2 јајета
- 150 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 40 мл јогурта
- 100 г чоколаде
- 50 г сувог грожђа
- 2 кашике рума
За посипање:
- 2 кашике кокоса
- 2 кашике сецканих бадема
- 2 кашике белог шећера
- 2 кашике смеђег шећера
Припрема
- Банане ставимо у плех обложен папиром за печење и виљушком их избоцкамо. Плех ставимо у већ загрејану рерну на 220 Ц око 15-20 минута док банане не потамне.
- Док се банане пеку припремимо остале састојке. Суво грожђе потопимо у рум, промешамо и оставимо да одстоји.
- Направимо смесу за посипање. У чинију ставимо кокос, сецкани бадем, бели шећер, смеђи шећер и промешамо.
- Испечене банане ољуштимо и ставимо у одговарајућу посуду. Виљушком их добро изгњечимо и оставимо са стране.
- У чинију за мешање ставимо смеђи шећер, додамо отопљени и прохлађен путер. Мутилицом смесу умутимо, па затим додамо јаја и наставимо са мућењем.
- Умућеној смеси додамо изгњечене банане и наставимо са мућењем. Постепено додајемо брашно и прашак за пецивом уз даље мућење. Додајемо јогурт и смесу уједначимо.
- На самом крају смеси додајемо румом натопљено суво грожђе, исецкану чоколаду и све варјачом сјединимо.
- Плех за хлеб обложимо папиром за печење и исипамо смесу. Преко поспемо већ припремљеном смесом за посипање.
- Печемо у већ загрејаној рерни на 200 Ц око 50-60 минута. Чачкалицом проверити да ли је банана хлеб печен.
(Рецепти.цом)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)