РЕЦЕПТ ЗА БАНАНА ХЛЕБ: Посластица којој се не може одолети (ВИДЕО)

Новости онлајн

07. 09. 2023. у 17:00

БАНАНА хлеб је лагани дезерт у којем ће уживати сви укућани!

РЕЦЕПТ ЗА БАНАНА ХЛЕБ: Посластица којој се не може одолети (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti.com

Потребни састојци:

  • 2 веће банане
  • 150 г смеђег шећера
  • 150 г путера
  • 2 јајета
  • 150 г брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 40 мл јогурта
  • 100 г чоколаде
  • 50 г сувог грожђа
  • 2 кашике рума

За посипање:

  • 2 кашике кокоса
  • 2 кашике сецканих бадема
  • 2 кашике белог шећера
  • 2 кашике смеђег шећера

Припрема

  1. Банане ставимо у плех обложен папиром за печење и виљушком их избоцкамо. Плех ставимо у већ загрејану рерну на 220 Ц око 15-20 минута док банане не потамне.
  2. Док се банане пеку припремимо остале састојке. Суво грожђе потопимо у рум, промешамо и оставимо да одстоји.
  3. Направимо смесу за посипање. У чинију ставимо кокос, сецкани бадем, бели шећер, смеђи шећер и промешамо.
  4. Испечене банане ољуштимо и ставимо у одговарајућу посуду. Виљушком их добро изгњечимо и оставимо са стране.
  5. У чинију за мешање ставимо смеђи шећер, додамо отопљени и прохлађен путер. Мутилицом смесу умутимо, па затим додамо јаја и наставимо са мућењем.
  6. Умућеној смеси додамо изгњечене банане и наставимо са мућењем. Постепено додајемо брашно и прашак за пецивом уз даље мућење. Додајемо јогурт и смесу уједначимо.
  7. На самом крају смеси додајемо румом натопљено суво грожђе, исецкану чоколаду и све варјачом сјединимо.
  8. Плех за хлеб обложимо папиром за печење и исипамо смесу. Преко поспемо већ припремљеном смесом за посипање.
  9. Печемо у већ загрејаној рерни на 200 Ц око 50-60 минута. Чачкалицом проверити да ли је банана хлеб печен.

(Рецепти.цом)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ: Пут одрживог развоја