ПУЊЕНИ ХЛЕБ ПО РЕЦЕПТУ СТАРОГ ПЕКАРА: Пун белог лука, блитве, моцареле и зачина - мирише фантастично

15. 09. 2023. у 10:55

Ароматични хлеб који се пуни белим луком, сиром и блитвом је укуснији и бољи од било које пите.

ПУЊЕНИ ХЛЕБ ПО РЕЦЕПТУ СТАРОГ ПЕКАРА: Пун белог лука, блитве, моцареле и зачина - мирише фантастично

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци за тесто:

  • 650-700 г глатког брашна
  • 1 кашичица шећера
  • 2 кашичице соли
  • 30 г квасца
  • 1 јаје
  • 300 мл млека
  • 50 мл уља

Фил:

  • 250 г моцареле
  • 250-300 г бланширане блитве
  • 2 главице белог лука
  • Со, бибер, першун, оригано, љута зачинска паприка
  • 200 г путера или маргарина
  • 50 мл маслиновог уља

Припрема:

Активирајте квасац у топлом млеку и са мало шећера. А потом додајте јаје, уље, со и брашно. Када умесите тесто оставите га да надође око пола сата.

Припремите фил тако што ћете бланширати (скувати) блитву, додати две главице белог лука, зачине (со, бибер, першун, оригано, зачинску паприку), додати моцарелу измешати и додати путер или маргарин.

Разваљајте тесто што шире, а онда премажите са овим филом. Преклопите са још једним слојем теста па исеците на коцке и слажите у калуп за хлеб тако да добијете две векне.

Премажите умућеним жуманцетом и посипати сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 10 минута и потом на 180 степени Целзијуса око 30 до 35 минута.

(Курир Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ТО МИ ЈЕ МНОГО СМЕТАЛО: Беквалчева открила истину о односу са Владом Георгиевим