ПУЊЕНИ ХЛЕБ ПО РЕЦЕПТУ СТАРОГ ПЕКАРА: Пун белог лука, блитве, моцареле и зачина - мирише фантастично

Novosti online

15. 09. 2023. у 10:55

Ароматични хлеб који се пуни белим луком, сиром и блитвом је укуснији и бољи од било које пите.

ПУЊЕНИ ХЛЕБ ПО РЕЦЕПТУ СТАРОГ ПЕКАРА: Пун белог лука, блитве, моцареле и зачина - мирише фантастично

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци за тесто:

  • 650-700 г глатког брашна
  • 1 кашичица шећера
  • 2 кашичице соли
  • 30 г квасца
  • 1 јаје
  • 300 мл млека
  • 50 мл уља

Фил:

  • 250 г моцареле
  • 250-300 г бланширане блитве
  • 2 главице белог лука
  • Со, бибер, першун, оригано, љута зачинска паприка
  • 200 г путера или маргарина
  • 50 мл маслиновог уља

Припрема:

Активирајте квасац у топлом млеку и са мало шећера. А потом додајте јаје, уље, со и брашно. Када умесите тесто оставите га да надође око пола сата.

Припремите фил тако што ћете бланширати (скувати) блитву, додати две главице белог лука, зачине (со, бибер, першун, оригано, зачинску паприку), додати моцарелу измешати и додати путер или маргарин.

Разваљајте тесто што шире, а онда премажите са овим филом. Преклопите са још једним слојем теста па исеците на коцке и слажите у калуп за хлеб тако да добијете две векне.

Премажите умућеним жуманцетом и посипати сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 10 минута и потом на 180 степени Целзијуса око 30 до 35 минута.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У БУГАРСКОЈ НАКОН ГЛАСАЊА У УН О СРЕБРЕНИЦИ: Објављена преписка министра спољних послова и представника у УН

СКАНДАЛ У БУГАРСКОЈ НАКОН ГЛАСАЊА У УН О СРЕБРЕНИЦИ: Објављена преписка министра спољних послова и представника у УН

У БУГАРСКОЈ је избио скандал због резолуције УН о „геноциду у Сребреници”, након што су медији објавили преписку техничког премијера и министра спољних послова Димитра Главчева и бугарског представника при УН Личезара Стоева. У њему шеф владе позива дипломату да се уздржи од гласања о резолуцији.

01. 06. 2024. у 08:42

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!