НАЈЛЕПША БУГАРСКА ПИТА КОЈА СЕ ПРАВИ ОД КРОМПИРА, ЛУКА И СИРА: Не личи ни на једну коју сте пробали, укус се памти дуго

18. 09. 2023. у 13:11

Пататник је преукусна бугарска пита од наренданог кромпира и измрвљеног фета сира са белим и црним луком.

НАЈЛЕПША БУГАРСКА ПИТА КОЈА СЕ ПРАВИ ОД КРОМПИРА, ЛУКА И СИРА: Не личи ни на једну коју сте пробали, укус се памти дуго

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 700 г кромпира
  • 1 главица лука
  • 200 г фета сира
  • 4 јаја средње величине
  • 2 чешња белог лука
  • 1 везица першуна
  • ½ кашичице соли
  • ½ кашичице бибера
  • 1 кашика уља

Припрема:

Кромпир нарендајте и посолите па оставите 5-7 минута да одстоји. Пребаците га у чисту крпу или газу па исцедите што више течности можете из кромпира. Нарендајте или ситно насецкајте лук и додајте га у чинију с кромпиром. Додајте и три умућена јајета, једно сачувајте за касније.

 

У чинију са кромпиром додајте насецкани бели лук, бибер, измрвљени сир и насецкани першун. Добро промешајте.

Загрејте рерну на 200 степени. Посуду за печење науљите па додајте смесу од кромпира. Смеса би требало да буде дебљине 2-3 цм. Пататник пеците 35 минута.

Умутите преостало јаје. Извадите пататник из рерне па га премажите јајетом и пеците још око 20 минута док лепо не порумени.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (1)

АЛТА банка наставља акцију инклузије и племенитости: Поклони за малишане у Центру за социјални рад у Шапцу