НАЈЛЕПША БУГАРСКА ПИТА КОЈА СЕ ПРАВИ ОД КРОМПИРА, ЛУКА И СИРА: Не личи ни на једну коју сте пробали, укус се памти дуго
Пататник је преукусна бугарска пита од наренданог кромпира и измрвљеног фета сира са белим и црним луком.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 700 г кромпира
- 1 главица лука
- 200 г фета сира
- 4 јаја средње величине
- 2 чешња белог лука
- 1 везица першуна
- ½ кашичице соли
- ½ кашичице бибера
- 1 кашика уља
Припрема:
Кромпир нарендајте и посолите па оставите 5-7 минута да одстоји. Пребаците га у чисту крпу или газу па исцедите што више течности можете из кромпира. Нарендајте или ситно насецкајте лук и додајте га у чинију с кромпиром. Додајте и три умућена јајета, једно сачувајте за касније.
У чинију са кромпиром додајте насецкани бели лук, бибер, измрвљени сир и насецкани першун. Добро промешајте.
Загрејте рерну на 200 степени. Посуду за печење науљите па додајте смесу од кромпира. Смеса би требало да буде дебљине 2-3 цм. Пататник пеците 35 минута.
Умутите преостало јаје. Извадите пататник из рерне па га премажите јајетом и пеците још око 20 минута док лепо не порумени.
Пријатно!
Препоручујемо

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00

"ТО ПИЈУ САМО ОЧАЈНИЦИ": Британски глумац срамно извређао Србе и ракију (ВИДЕО)
ГЛУМАЦ и комичар Џими Кар имао је свој, не тако светли станд-уп моменат који је обликовало елементарно незнање.
23. 05. 2025. у 11:38 >> 20:47
Коментари (1)