НАЈЛЕПША БУГАРСКА ПИТА КОЈА СЕ ПРАВИ ОД КРОМПИРА, ЛУКА И СИРА: Не личи ни на једну коју сте пробали, укус се памти дуго
Пататник је преукусна бугарска пита од наренданог кромпира и измрвљеног фета сира са белим и црним луком.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 700 г кромпира
- 1 главица лука
- 200 г фета сира
- 4 јаја средње величине
- 2 чешња белог лука
- 1 везица першуна
- ½ кашичице соли
- ½ кашичице бибера
- 1 кашика уља
Припрема:
Кромпир нарендајте и посолите па оставите 5-7 минута да одстоји. Пребаците га у чисту крпу или газу па исцедите што више течности можете из кромпира. Нарендајте или ситно насецкајте лук и додајте га у чинију с кромпиром. Додајте и три умућена јајета, једно сачувајте за касније.
У чинију са кромпиром додајте насецкани бели лук, бибер, измрвљени сир и насецкани першун. Добро промешајте.
Загрејте рерну на 200 степени. Посуду за печење науљите па додајте смесу од кромпира. Смеса би требало да буде дебљине 2-3 цм. Пататник пеците 35 минута.
Умутите преостало јаје. Извадите пататник из рерне па га премажите јајетом и пеците још око 20 минута док лепо не порумени.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (1)