ПРАВИ СЕ ЗА 10 МИНУТА, НЕМА ЈОЈ РАВНЕ: Скромна пита од сира је нешто најбоље што можете да спремите за вечеру, или доручак

Novosti online

17. 11. 2023. у 19:30

АКО више немате идеја шта да пипремите за доручак или вечеру доносимо вам један сјајан рецепт који вам неће избити сав новац из новчаника.

ПРАВИ СЕ ЗА 10 МИНУТА, НЕМА ЈОЈ РАВНЕ: Скромна пита од сира је нешто најбоље што можете да спремите за вечеру, или доручак

Фото: Free Images Pixabay

Састојци:

500 г кора за питу

500 г крем сира
200 г сирног намаза
1 кисела павлака
2 јаја
200 мл минералне воде
Со

Још:

150 мл млека

50 мл уља

Фото:Јутјуб/Принтскрин

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени, а плех обложите папиром за печење или намажите путером. Листове за пите и оставите заролане као што сте их добили у паковању па их исеците на траке ширине два центиметра.

У дубљој посуди помешајте сир, сирни намаз, јаја, кисела павлака, минералну воду и со. У смесу додајте нарезане траке теста. Смесу пребаците у посуду за рерну, поравнајте и ставите у рерну. Загрејте млеко до врења па му додајте уље и мало соли. Након 30 минута прелијте питу мешавином млека и уља па вратите у рерну на још десет минута.

Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом