ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА, ПРЕУКУСАН И ЈЕДНОСТАВАН РУЧАК: Посна паста са печуркама, за целу породицу
КАДА немате времена, посна паста са печуракама је идеална опција за ручак .

Фото Shutterstock
Посна паста са печуркама је укусно јело које комбинује тестенину с богатом и ароматичном смесом шампињона, поврћа и зачина.
За додатни мирис и свежину, можете је посути свежим сецканим першуном пре послуживања. Паста са шампињонима је изврсна опција за све љубитеље укусних, биљних оброка.
Потребно:
* 1 паковање шпагета
* 2-3 кашике маслиновог уља
* 30 г путера
* 1 црни лук
* 2-3 чена белог лука
* 400 г печурака
* 240 мл бујона од поврћа
* 350 мл посне павлаке за кување
* 1 кашичица тимијана
* 1/4 кашичице мушкатног орашчиц́а
* 3-4 кашике сецканог першуна
Припрема:
Ставите шпагете да се кувају, а у међувремену истопите путер са маслиновим уље и додајте ситно сецкани црни лук. Пржите пар минута, а онда додајте и ситно сецкани бели лук.
После минут додајте сецкане печурке, посолите, побиберите и поспите тимијаном. Затим сипајте сипајте бујон, посну павлаку за кување, мало биљног сира и мускатни орашчић.
Када крене да ври додајте оцеђену тестенину и промешајте. Украсите першуном, пријатно!
(StvarUkusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕОДОЉИВО ПОДСЕЋА НА РУСКУ САЛАТУ: Оброк салата, богатог укуса
09. 12. 2023. у 07:00

ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Чувена бегова чорба са куркумом
09. 12. 2023. у 14:56

СЛАВСКА САЛАТА СА РИБОМ И ЦВЕКЛОМ: Невероватна замена за руску салату
08. 12. 2023. у 16:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)