ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА, ПРЕУКУСАН И ЈЕДНОСТАВАН РУЧАК: Посна паста са печуркама, за целу породицу

Novosti online

24. 12. 2023. у 11:36

КАДА немате времена, посна паста са печуракама је идеална опција за ручак .

ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА, ПРЕУКУСАН И ЈЕДНОСТАВАН РУЧАК: Посна паста са печуркама, за целу породицу

Фото Shutterstock

Посна паста са печуркама је укусно јело које комбинује тестенину с богатом и ароматичном смесом шампињона, поврћа и зачина.

За додатни мирис и свежину, можете је посути свежим сецканим першуном пре послуживања. Паста са шампињонима је изврсна опција за све љубитеље укусних, биљних оброка.

Потребно:

* 1 паковање шпагета
* 2-3 кашике маслиновог уља
* 30 г путера
* 1 црни лук
* 2-3 чена белог лука
* 400 г печурака
* 240 мл бујона од поврћа
* 350 мл посне павлаке за кување
* 1 кашичица тимијана
* 1/4 кашичице мушкатног орашчиц́а
* 3-4 кашике сецканог першуна

Припрема:

Ставите шпагете да се кувају, а у међувремену истопите путер са маслиновим уље и додајте ситно сецкани црни лук. Пржите пар минута, а онда додајте и ситно сецкани бели лук.

После минут додајте сецкане печурке, посолите, побиберите и поспите тимијаном. Затим сипајте сипајте бујон, посну павлаку за кување, мало биљног сира и мускатни орашчић.

Када крене да ври додајте оцеђену тестенину и промешајте. Украсите першуном, пријатно!

(StvarUkusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ОТВОРЕНА НОВА ФИЛИЈАЛА ADRIATIC БАНКЕ У КОМПЛЕКСУ SKYLINE