ПОСНИ БУРЕК СА ШАМПИЊОНИМА: Хрскавих кора и сочног надева, заборавићете да нема месо
Савршен за доручак у дане васкршњег поста.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- За тесто:
- 600 г брашна
- 1 кашичица соли
- 350 мл вода
- За фил:
- 300 г шампињона
- 200 г празилука
- со
- бибер
- За прскање кора:
- 100 мл уља
- 100 мл киселе воде
Припрема:
Рерну загрејте на 220 степени.У једној посуди помешајте брашно, со и воду па замесите тесто. Пустите 30 минута да надође па га премесите на побрашњену радну површину. Поделите на 4 јуфке, па сваку премажите уљем, обмотајте провидном фолијом и оставите 30 минута. За то време правите фил. Продинстајте ситно сецкан празилук на мало уља, додајте сечене шампињоне па динстајте заједно 15 минута. Посолите и побиберите. Танко развуците јуфке па попрскајте мешавином воде и уља. Филујте припремљеном смесом па савијте у бурек. На плех обложен папиром за печење наређајте бурек, па премажите мешавином уља и воде. Пеците око 25 минута, у рерни загрејаној на 220 степени. Служите уз прилог по жељи. Пријатно!
(Тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА КИМ ЧОРБА: Брза припрема и јефтини састојци, веома укусна и освежавајућа
04. 04. 2024. у 17:32

СОЧНЕ, УКУСНЕ И - ПОСНЕ: Пробајте лазање са спанаћем и шампињонима
01. 04. 2024. у 07:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)