СЛАНА ЛЕЊА ПИТА СА КОБАСИЦАМА: Издашна и укусна
Састојке углавном имамо код куће, а припрема је једноставна. Осим слатке верзије постоје и различите слане, а ви испробајте ову са кобасицама.
Састојци:
- маслац за подмазивање
- 600 г свеже кобасице у цреву
- 3 јајета
- 300 мл млека
- 100 мл уља
- 100 г пармезана
- со
- 300 г брашна
- 1 кашика прашка за пециво
- 300 г качкаваља
Припрема:
Подмажите тепсију путером. Почните тако што ћете испразнити кобасицу и поређати је на плех. Добро поравнајте да покрије цео плех. Пребаците у рерну и пеците на 240 °C 35 минута. Помешајте јаја, млеко, уље, половину пармезана и со и мешајте док се не сједине. Припремљену смесу сипајте у чинију. Додајте брашно и прашак за пециво и мешајте да нема грудвица. Подмажите нови плех путером. Додајте половину припремљеног теста и добро га поравнајте. Преко додајте печену кобасицу и поређајте рендани сир. Покријте другом половином теста и поравнајте га да покрије све. На крају додајте пармезан на врх. Пеците у рерни на 200 °С 40 минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36
ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
02. 04. 2024. у 07:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)