ДОМАЋИ ХЛЕБ ПУЊЕН БЕЛИМ ЛУКОМ И СИРОМ: Савршен спој мириса и укуса
Умесите домаћи хлеб, али овај пут га напуните намазом од белог лука и сиром. Бићете одушевљени укусом.
Састојци:
- За тесто:
- 300 г брашна
- 135 мл топле воде
- 3 г сувог квасца
- 1,5 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 1 јаје
- 2 кашике маслиновог уља
- За надев:
- 4 чена белог лука
- 50 г сланог путера
- 1/2 везе першуна
- 2 кашике маслиновог уља
- 120 г тврдог сира
- 1 жуманце
Припрема:
Умесите тесто
Сипајте топлу воду у посуду, па додајте квасац и шећер. Промешајте, а онда додајте и умућено јаје, па опет промешајте. Покријте и оставите да одстоји неких 10 минута. Затим додајте просејано брашно и со, па сипајте уље и умесите тесто. Обликујте лопту, ставите у посуду и покријте провидном фолијом. Оставите да надође неких сат времена.
Направите надев
У посуди помешајте ситно сецкани бели лук, путер собне темепратуре, сецкани першун и сипајте уље. Све састојке добро сједините. Сир изрендајте. Готово тесто развуците на побрашњеној површини, па премажите надевом од белог лука и поспите сиром. Уролајте (тако да добијете векну) и добро затворите прстима.
Пеците хлеб
Векну хлеба исеците на једнаке делове и поређајте један до другог у тепсију коју сте премазали путером. Покријте хлеб и оставите да одстоји 45 минута. Затим га премажите умућеним жуманцетом и пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око пола сата. После 25 минута покријте алу фолијом и пеците још 5 минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
ТРАМП ОТКРИО СВОЈИМ САВЕТНИЦИМА: Ову земљу ће прву посетити када преузме дужност председника САД
НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп рекао је саветницима да жели да отпутује у Кину након преузимања дужности, објавио је јуче Волстрит џурнал, позивајући се на изворе блиске разговорима.
19. 01. 2025. у 08:22
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)