КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Савршене у свако доба дана
Направите неодољиве чоколадне кифлице, идеалне су за сваку прилику.
![КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Савршене у свако доба дана КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Савршене у свако доба дана](/data/images/2024-05-08/480714_shutterstock-1466388623_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4 дл млака вода
- 1/2 коцке квасца
- уље 1 шољица
- шећер 4 кашике
- со 1 кашичица
- брашно по потреби
- 200 г чоколада за кување
- 250 г маргарин
- шећер у праху по жељи
Припрема:
Сједините воду, шећер, квасац, уље, со и брашно, те умесите тесто и растањите га оклагијом у велику кору. По кори нарендајте маргарин и чоколаду, па је увијте у ролат. Ролат поделите на пет делова, сваки део растањите оклагијом, исеците троуглове жељене величине и сваки увијте у кифлицу. Направљене кифлице поређајте у плех подмазан уљем и оставите их да надођу 10 минута. Пеците на 200 степени док не порумене. Готове кифлице поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли](/data/images/2024-03-06/459728_shutterstock-2184668671_t.jpg?time=1709738371)
ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
06. 03. 2024. у 16:19
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА! Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА! Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила](/data/images/2023-08-30/391842_288551-irina-1-f_kf.jpg?time=1739437385)
"МАЛО КУЋНОГ ВАСПИТАЊА!" Ирину Вукотић напали због одевне комбинације - водитељка одбрусила
ВОДИТЕЉКА Ирина Вукотић годинама је на малим екранима, а одувек важи за једну од најлепших водитељки на нашим просторима.
13. 02. 2025. у 10:03
Коментари (0)