КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Савршене у свако доба дана

Новости онлине

08. 05. 2024. у 14:19

Направите неодољиве чоколадне кифлице, идеалне су за сваку прилику.

КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Савршене у свако доба дана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 дл млака вода 
  • 1/2 коцке квасца 
  • уље 1 шољица
  • шећер 4 кашике
  • со 1 кашичица
  • брашно по потреби
  • 200 г чоколада за кување 
  • 250 г маргарин 
  • шећер у праху по жељи   

Припрема:

Сједините воду, шећер, квасац, уље, со и брашно, те умесите тесто и растањите га оклагијом у велику кору. По кори нарендајте маргарин и чоколаду, па је увијте у ролат. Ролат поделите на пет делова, сваки део растањите оклагијом, исеците троуглове жељене величине и сваки увијте у кифлицу. Направљене кифлице поређајте у плех подмазан уљем и оставите их да надођу 10 минута. Пеците на 200 степени док не порумене. Готове кифлице поспите шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“