ПИТА СА ВИШЊАМА И КЕКСОМ: Сочна и слатка, посластица са којом никада не можете да оманете
Комбинација воћа и млевеног кекса је фантастична.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- танке коре за питу 500 г
- вишње 500-600 г
- шећер 15-20 кашика
- млевени кекс 6-8 кашика
- уље 100 мл
- вода 100 мл
Припрема:
Воду и уље ставите да проври, а затим склоните и оставите да се прохлади. Коре поделите на три или четири дела. Ставите прву кору и премажите је припремљеним уљем и водом, затим ставите и преостале коре и такође их премажите.
На последњу кору распоредите благо оцеђене вишње, две кашике кекса и пет кашика шећера. Бочне стране преклопите на 2-3 центиметра да вам фил не би цурио, а затим са контрастране увите ролат. Сложите ролат на припремљени плех на који сте ставили папир за печење.
Тако урадите и са преосталим корама и вишњама. Све ролате премажите припремљеним уљем и ставите у хладну рерну, па је онда укључите на 200 степени. Када се рерна загреје смањите температуру на 180.
Пеците питу 40-45 минута, односно док не порумени. Печену, још врућу питу попрскајте водом и покрите сувом крпом. Оставите да се пита прохлади, па је исеците и поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Макрон ће заувек нестати овог датума
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон не представља претњу и никоме неће недостајати након што му се заврши мандат, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
06. 03. 2025. у 07:47

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

ПРЕМИНУО ПЕВАЧ БОРА БОЈИЋ: Био је власник чувеног свадбарског хита и солиста Радио Београда
НАРОДНА музика је остала без још једног великог мајстора. 4. марта 2025. године.
05. 03. 2025. у 19:04
Коментари (0)