ПИТА СА ВИШЊАМА И КЕКСОМ: Сочна и слатка, посластица са којом никада не можете да оманете

Новости онлине

22. 05. 2024. у 15:24

Комбинација воћа и млевеног кекса је фантастична.

ПИТА СА ВИШЊАМА И КЕКСОМ: Сочна и слатка, посластица са којом никада не можете да оманете

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • танке коре за питу 500 г
  • вишње 500-600 г
  • шећер 15-20 кашика
  • млевени кекс 6-8 кашика
  • уље 100 мл
  • вода 100 мл

Припрема:

Воду и уље ставите да проври, а затим склоните и оставите да се прохлади. Коре поделите на три или четири дела. Ставите прву кору и премажите је припремљеним уљем и водом, затим ставите и преостале коре и такође их премажите.

На последњу кору распоредите благо оцеђене вишње, две кашике кекса и пет кашика шећера. Бочне стране преклопите на 2-3 центиметра да вам фил не би цурио, а затим са контрастране увите ролат. Сложите ролат на припремљени плех на који сте ставили папир за печење.

Тако урадите и са преосталим корама и вишњама. Све ролате премажите припремљеним уљем и ставите у хладну рерну, па је онда укључите на 200 степени. Када се рерна загреје смањите температуру на 180.

Пеците питу 40-45 минута, односно док не порумени. Печену, још врућу питу попрскајте водом и покрите сувом крпом. Оставите да се пита прохлади, па је исеците и поспите шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

КАКВА БОМБА: Митровића по сваку цену желе у Премијер лиги?