ПИТА СА ВИШЊАМА И КЕКСОМ: Сочна и слатка, посластица са којом никада не можете да оманете
Комбинација воћа и млевеног кекса је фантастична.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- танке коре за питу 500 г
- вишње 500-600 г
- шећер 15-20 кашика
- млевени кекс 6-8 кашика
- уље 100 мл
- вода 100 мл
Припрема:
Воду и уље ставите да проври, а затим склоните и оставите да се прохлади. Коре поделите на три или четири дела. Ставите прву кору и премажите је припремљеним уљем и водом, затим ставите и преостале коре и такође их премажите.
На последњу кору распоредите благо оцеђене вишње, две кашике кекса и пет кашика шећера. Бочне стране преклопите на 2-3 центиметра да вам фил не би цурио, а затим са контрастране увите ролат. Сложите ролат на припремљени плех на који сте ставили папир за печење.
Тако урадите и са преосталим корама и вишњама. Све ролате премажите припремљеним уљем и ставите у хладну рерну, па је онда укључите на 200 степени. Када се рерна загреје смањите температуру на 180.
Пеците питу 40-45 минута, односно док не порумени. Печену, још врућу питу попрскајте водом и покрите сувом крпом. Оставите да се пита прохлади, па је исеците и поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)