ЦЕЛОГ ЖИВОТА СМО МЛЕВЕНО МЕСО СПРЕМАЛИ НА ПОГРЕШАН НАЧИН: Куварица открила трикове који свако јело дижу на виши ниво

05. 09. 2023. у 13:14

Позната куварица открила на који начин се припрема млевено месо. Трикови које је она открила учиниће јело укуснијим.

ЦЕЛОГ ЖИВОТА СМО МЛЕВЕНО МЕСО СПРЕМАЛИ НА ПОГРЕШАН НАЧИН: Куварица открила трикове који свако јело дижу на виши ниво

Foto: Jutjub/Printskrin/ Chef Mel The Happy Chef

Куварица Мел Алафаци има свој Јутјуб канал који је препун савета и трикова за кување. Овог пута она је поделила неколико корисних савета за спремање млевеног меса.

Савети које је она показала супротност су устаљеном начину спремања млевеног меса. Наиме, она тврди да прво треба ставити месо у загрејан тигањ, без уља.

Према њеним инструкцијама, месо не треба мешати одмах, већ тек када добије браон боју и замирише на роштиљ. За мешање и разбијање грудвица млевеног меса треба искључиво користити пластичу спатулу уместо дрвене.
Она тврди да уколико се месо припреми на такав начин, неће бити потребе за коришћењем соса да би месо било укусно.

Она је поделила и неке савете за спремање болоњеза које сви неретко праве. За припрему овог соса потребне су следеће намирнице:

  • млевено месо
  • црни лук
  • бели лук
  • оригано или мајчина душица
  • шаргарепа
  • стабљика целера
  • мускатни орашчић
  • маслиново уље
  • говеђи темељац у праху
  • сецкани парадајз
  • паста

У загрејан тигањ додати месо и не мешати га док не порумени. Почните тако што ћете загрејати тигањ, а затим додајте млевено месо и не мешајте док не порумени. "Знам да сте забринути да не загори, али пустите да млевено месо порумени", рекла је она.

Када месо довољно порумени, промешати га пластичном спатулом, а затим додати исецкан црни и бели лук. "Требало би да има довољно уља из млевеног меса. Ако не, додајте маслиново уље" истакла је.

Затим додати зачинско биље, мускатни орашчић, темељац у праху, нарендану шаргарепу и промешати. На крају додати сецкани парадајз, поврће и пасту. Оставити да се крчка на тихој ватри.

(Курир Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ СЕ НЕ ЗАУСТАВЉАЈУ, ПОЈАЧАЛИ УДАРЕ НА УКРАЈИНУ Зеленски: Америка и Европа морају да зауставе Путина

РУСИ СЕ НЕ ЗАУСТАВЉАЈУ, ПОЈАЧАЛИ УДАРЕ НА УКРАЈИНУ Зеленски: Америка и Европа морају да зауставе Путина

РУСИЈА је током ноћи 5. октобра извела још један свеобухватан напад на Украјину, у којем је, према званичним подацима, погинуло најмање пет особа, а најмање 18 је рањено.

05. 10. 2025. у 15:00

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.

02. 10. 2025. у 10:47

ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ Милица Павловић признала за везу: Не знам што сам то крила

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"

"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."

03. 10. 2025. у 21:02

Коментари (0)

Г80 - ОСАМ ДЕЦЕНИЈА ИНОВАЦИЈА: Галеника обележила јубилеј на несвакидашњи начин