ЗАПЕЧЕНЕ МАКАРОНЕ СА СУВИМ ВРАТОМ - ПРЕУКУСНА ВЕЧЕРА: Праве се брзо - смажу се лако
ЗАПЕЧЕНЕ макароне са сувим вратом се топе у устима!
Све састојке већ сигурно имате код куће за овај брзи ручак или вечеру, у ком ће се, реално, обрадовати и млади и стари.
Мало урадите ви, мало рерна.
Састојци:
- 400 г макарона
- 100 г маслаца
- 4 јајета
- 2 дл павлаке за кување
- главица црног лука
- 200 г сувог врата
- 5 кашика уља
- биозачин
- со, бибер
Припрема:
1. Макароне скувајте према упутству и процедите. Лук исеците на колутове, а суви врат на коцкице.
2. Беланца одвојте од жуманаца и умутите их у чврст снег.
3. Жуманца и маслац одвојено умутите да буду пенасти. У то додајте скуване макароне, исецкан суви врат, уситњен лук и павлаку за кување, зачините по укусу и промешајте. На крају варјачом умешајте снег од беланаца.
4. Сипајте у подмазану ватросталну чинију, поравнајте кашиком и пеците на 200 степени око 40 минута док јело не порумени.
5. Напомена: Као замену за суви врат можете да користите сланину или шунку.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХАРМОНИКА КРОМПИР: Најлепша и најукуснија вечера од састојака које већ имате код куће
01. 09. 2023. у 19:55
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)