ЗАПЕЧЕНЕ МАКАРОНЕ СА СУВИМ ВРАТОМ - ПРЕУКУСНА ВЕЧЕРА: Праве се брзо - смажу се лако
ЗАПЕЧЕНЕ макароне са сувим вратом се топе у устима!

Foto: Jutjub/Printskrin/Marina's kitchen
Све састојке већ сигурно имате код куће за овај брзи ручак или вечеру, у ком ће се, реално, обрадовати и млади и стари.
Мало урадите ви, мало рерна.
Састојци:
- 400 г макарона
- 100 г маслаца
- 4 јајета
- 2 дл павлаке за кување
- главица црног лука
- 200 г сувог врата
- 5 кашика уља
- биозачин
- со, бибер
Припрема:
1. Макароне скувајте према упутству и процедите. Лук исеците на колутове, а суви врат на коцкице.
2. Беланца одвојте од жуманаца и умутите их у чврст снег.
3. Жуманца и маслац одвојено умутите да буду пенасти. У то додајте скуване макароне, исецкан суви врат, уситњен лук и павлаку за кување, зачините по укусу и промешајте. На крају варјачом умешајте снег од беланаца.
4. Сипајте у подмазану ватросталну чинију, поравнајте кашиком и пеците на 200 степени око 40 минута док јело не порумени.
5. Напомена: Као замену за суви врат можете да користите сланину или шунку.
(Стил)
Препоручујемо

ХАРМОНИКА КРОМПИР: Најлепша и најукуснија вечера од састојака које већ имате код куће
01. 09. 2023. у 19:55

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)