ФРИТАТА из рерне, увек добро решење
Италијани су мајстори да ни од чега направе јело због ког вам крене вода на уста. Фритата се прави када у кући имате јаја и полупразан фрижидер. Ова са празилуком је само једна од бројних варијација, а ви импровизујте.
![ФРИТАТА из рерне, увек добро решење ФРИТАТА из рерне, увек добро решење](/data/images/2023-09-18/399514_fritata_fmob.jpg)
Foto: Jutjub/Printskrin/Jamie Oliver
Састојци |
Количина |
---|---|
празилук |
2 струка |
тиквица |
1 мала |
јаја |
6 комада |
сир |
колико имате |
со |
1/2 кашичице |
бибер |
по укусу |
оригано уље |
1 кашичица 30 мл |
Како припремитиУкључите рерну да се загреје на 180 степени и док се рерна греје на мало уља у тучаном тигању пропржите празилук исецкан на колутове. Тиквицу нарендајте, посолите и оцедите од вишка воде, па додајте празилуку, посолите и побиберите и пржите заједно још 5 минута. У чинији улупајте јаја, посолите их пазећи да не претерате, додајте мало сира и оригано, па прелијте поврће. Не мешајте јаја, па после 2 - 3 минута ставите фритату у загрејану рерну и пеците око 15 минута. (recepti.zena.blic.) |
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
![ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ ЖИВИ ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО) ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ ЖИВИ ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)](/data/images/2024-07-02/502868_0-02-05-4367791e55964d703a66bc0290b30ed7e94c45f5d7516165e10a7d48cdc3501c-a3c32cec22f1f20_kf.jpg?time=1719926781)
ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ "ЖИВИ" ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)
У НАЈНОВИЈЕМ пројекту "Новости" под називом "Другачије приче" доносимо вам ексклузивне снимке са планине Румије и причу о најстаријем српском крсту који породица Андровић из околине Бара чува више од 1.000 година.
02. 07. 2024. у 15:14
![ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар](/data/images/2021-04-17/86637_pjimage_kf.jpg?time=1719924133)
ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар
ЛИДЕРКА француске крајње деснице Марин ле Пен оптужила је данас француског председника Емануела Макрона да жури да именује највише званичнике, што она види, како је навела, као преотимање власти.
02. 07. 2024. у 14:14
![КОСТУР, НАБАЦИ КОЈЕ КИЛО Ана се скинула у бикини, изглед забринуо многе (ФОТО) КОСТУР, НАБАЦИ КОЈЕ КИЛО Ана се скинула у бикини, изглед забринуо многе (ФОТО)](/data/images/2023-11-27/427169_ana-ivanovic-foto-profimedia_kf.jpg?time=1719899173)
"КОСТУР, НАБАЦИ КОЈЕ КИЛО" Ана се скинула у бикини, изглед забринуо многе (ФОТО)
АТРАКТИВНА Ана је све одушевила новом објавом са плаже...
02. 07. 2024. у 07:46
Коментари (0)