ФРИТАТА из рерне, увек добро решење

19. 09. 2023. у 17:00

Италијани су мајстори да ни од чега направе јело због ког вам крене вода на уста. Фритата се прави када у кући имате јаја и полупразан фрижидер. Ова са празилуком је само једна од бројних варијација, а ви импровизујте.

ФРИТАТА из рерне, увек добро решење

Foto: Jutjub/Printskrin/Jamie Oliver

 

Састојци

Количина

празилук

2 струка

тиквица

1 мала

јаја

6 комада

сир

колико имате

со

1/2 кашичице

бибер

по укусу

оригано

уље

1 кашичица

30 мл

 

 

Како припремити

Укључите рерну да се загреје на 180 степени и док се рерна греје на мало уља у тучаном тигању пропржите празилук исецкан на колутове. Тиквицу нарендајте, посолите и оцедите од вишка воде, па додајте празилуку, посолите и побиберите и пржите заједно још 5 минута. У чинији улупајте јаја, посолите их пазећи да не претерате, додајте мало сира и оригано, па прелијте поврће. Не мешајте јаја, па после 2 - 3 минута ставите фритату у загрејану рерну и пеците око 15 минута.

(recepti.zena.blic.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

Војин Ђорђевић: ВОДАВОДА је одабрала нас