ШИШАРКА САЛАТА: Најлепше празнично предјело које се прави за свега 15 минута (РЕЦЕПТ)

Татјана Марковић

20. 11. 2023. у 18:00

НЕКА ове године празнична трпеза буде лепша него икада.

ШИШАРКА САЛАТА: Најлепше празнично предјело које се прави за свега 15 минута (РЕЦЕПТ)

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Melissa Live

Улепшајте славску трпезу једноставноми веома декоративном салатом у облику шишарке.

 

Састојци:

500 гр крем сира
150 гр киселих краставчића
200 гр обарене пилетине (или шунке)
50 гр мајонеза
1 чен белог лука (по укусу)
со по укусу
бадем за декорацију

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Melissa Live

Припрема:

У крем сир додати ситно исецкан бели лук, додати мајонез и смесу умутити миксером или добро промешати. Ситно исецкати краставчиће, а обарену пилетину (или шунку) исећи на мање коцкице. Додати у претходну смесу. Посолити по укусу.

Све добро промешајте, а затим обликујте смесу у облик шишарке, па порађајте на тањир. Поређајте бадеме на обликовану смесу од сира. У красите салату гранчицама мирођије или рузмарина.

Предјело је спремно. Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"

"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."

11. 02. 2025. у 17:12

Коментари (0)

РАД НА СЕБИ ЈЕ ВАШ ПОКЛОН ЗА ВАС: Побољшајте квалитет живота и постаните сами себи подршка (ВИДЕО)