ХИТ, ХИТ, ХИТ! Папарделе у млечном сосу од јаја
ПРИДРУЖИТЕ се многобројнима који су сами почели да месе тестенину! Није тешко, а укус се не може поредити са куповном тестенином, и заволећете сигурно укус једноставног соса.
Фото Shutterstock
Састојци:
ЗА ТЕСТО:
* брашно, 300 г
* јаја, 3 комада
* со,1 кашичица
ЗА СОС:
* млеко, 1 л
* јогурт, 250 мл
* кајмак, 100 г
* уље, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* суви биљни зачин, по укусу
* мешавина италијанских зачина, 1 кашичица
Припрема:
- На радну површину сипајте брашно, прстима обликујте удубљење у средини, и ту ставите со и разбијте јаја. Прстима помешајте јаја и брашно, добро сједините састојке тако што ћете месити тесто длановима окрећући тесто у смеру казаљке на сату.
- Кад тесто постане глатко и еластично, направите куглу и оставите тесто да се одмори десетак минута, па поново месите длановима. Поделите тесто ножем на делове, а онда на побрашњеној површини оклагијом или машиницом за тестенину растањите траке на дебљину једног милиметра. Ако широке таљателе, папарделе, правите ручно, онда траке добро поспите брашном, уролајте их и ножем сеците на шире траке, а потом их растресите по побрашњеној крпи. Сушите их пола сата пре кувања.
- Потопите тестенину у млеко и оставите да стоје 20 минута, а затим загрејте на тихој ватри и кувајте мешајући да омекшају.
- Одвојено улупајте јаја, додајте уље, јогурт и омекшали кајмак, па посолите и побиберите.
Све убаците у врућу тестенину коју сте склонили с ватре и добро промешајте. По потреби додајте суви биљни зачин и послужите посуто италијанском мешавином зачина. Ову тестенину можете кратко да запечете у рерни.
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо
ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца
07. 02. 2024. у 10:13
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"
ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.
05. 12. 2025. у 11:27
Коментари (0)