ХИТ, ХИТ, ХИТ! Папарделе у млечном сосу од јаја
ПРИДРУЖИТЕ се многобројнима који су сами почели да месе тестенину! Није тешко, а укус се не може поредити са куповном тестенином, и заволећете сигурно укус једноставног соса.

Фото Shutterstock
Састојци:
ЗА ТЕСТО:
* брашно, 300 г
* јаја, 3 комада
* со,1 кашичица
ЗА СОС:
* млеко, 1 л
* јогурт, 250 мл
* кајмак, 100 г
* уље, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* суви биљни зачин, по укусу
* мешавина италијанских зачина, 1 кашичица
Припрема:
- На радну површину сипајте брашно, прстима обликујте удубљење у средини, и ту ставите со и разбијте јаја. Прстима помешајте јаја и брашно, добро сједините састојке тако што ћете месити тесто длановима окрећући тесто у смеру казаљке на сату.
- Кад тесто постане глатко и еластично, направите куглу и оставите тесто да се одмори десетак минута, па поново месите длановима. Поделите тесто ножем на делове, а онда на побрашњеној површини оклагијом или машиницом за тестенину растањите траке на дебљину једног милиметра. Ако широке таљателе, папарделе, правите ручно, онда траке добро поспите брашном, уролајте их и ножем сеците на шире траке, а потом их растресите по побрашњеној крпи. Сушите их пола сата пре кувања.
- Потопите тестенину у млеко и оставите да стоје 20 минута, а затим загрејте на тихој ватри и кувајте мешајући да омекшају.
- Одвојено улупајте јаја, додајте уље, јогурт и омекшали кајмак, па посолите и побиберите.
Све убаците у врућу тестенину коју сте склонили с ватре и добро промешајте. По потреби додајте суви биљни зачин и послужите посуто италијанском мешавином зачина. Ову тестенину можете кратко да запечете у рерни.
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо

ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца
07. 02. 2024. у 10:13

ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"
"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."
03. 10. 2025. у 21:02
Коментари (0)