ХИТ, ХИТ, ХИТ! Папарделе у млечном сосу од јаја
ПРИДРУЖИТЕ се многобројнима који су сами почели да месе тестенину! Није тешко, а укус се не може поредити са куповном тестенином, и заволећете сигурно укус једноставног соса.

Фото Shutterstock
Састојци:
ЗА ТЕСТО:
* брашно, 300 г
* јаја, 3 комада
* со,1 кашичица
ЗА СОС:
* млеко, 1 л
* јогурт, 250 мл
* кајмак, 100 г
* уље, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* суви биљни зачин, по укусу
* мешавина италијанских зачина, 1 кашичица
Припрема:
- На радну површину сипајте брашно, прстима обликујте удубљење у средини, и ту ставите со и разбијте јаја. Прстима помешајте јаја и брашно, добро сједините састојке тако што ћете месити тесто длановима окрећући тесто у смеру казаљке на сату.
- Кад тесто постане глатко и еластично, направите куглу и оставите тесто да се одмори десетак минута, па поново месите длановима. Поделите тесто ножем на делове, а онда на побрашњеној површини оклагијом или машиницом за тестенину растањите траке на дебљину једног милиметра. Ако широке таљателе, папарделе, правите ручно, онда траке добро поспите брашном, уролајте их и ножем сеците на шире траке, а потом их растресите по побрашњеној крпи. Сушите их пола сата пре кувања.
- Потопите тестенину у млеко и оставите да стоје 20 минута, а затим загрејте на тихој ватри и кувајте мешајући да омекшају.
- Одвојено улупајте јаја, додајте уље, јогурт и омекшали кајмак, па посолите и побиберите.
Све убаците у врућу тестенину коју сте склонили с ватре и добро промешајте. По потреби додајте суви биљни зачин и послужите посуто италијанском мешавином зачина. Ову тестенину можете кратко да запечете у рерни.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца
07. 02. 2024. у 10:13

ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)