У ПРИПРЕМИ ОМИЉЕНОГ ДОРУЧКА СРБИ ПРАВЕ ВЕЛИКУ ГРЕШКУ: Рецепт познатог кувара из Америке за најукуснију кајгану икада

Novosti online

26. 02. 2024. у 09:00

КАЈГАНА по рецепту најпознатијег кувара из Америке има неописив укус! Чувени кувар Ентони Бурден пре неколико година је открио рецепт за најукуснију кајгану, иначе омиљени доручак многима у Србији. Слови за великог стручњака, а прича се да је пробао сву храну на свету барем једном.

У ПРИПРЕМИ ОМИЉЕНОГ ДОРУЧКА СРБИ ПРАВЕ ВЕЛИКУ ГРЕШКУ: Рецепт познатог кувара из Америке за најукуснију кајгану икада

Фото Shutterstock

Наиме, истакао је да сви који компликују процес прављења и додају беспотребне намирнице попут млека и павлаке - греше. Сматра да уколико пратите његово упутство - направићете је на најбољи начин, а укус ће вас очарати.

Подвукао је да у кајгану никако не би требало да додајете следеће намирнице:

- вода
- млеко
- павлака.

Са друге стране, треба водити рачуна да тигањ буде врућ, али не превише. Јаја се промешају претходно у посуди и зачине се само сољу и бибером. Мутите јаја док се беланце и жуманце стопе, али пазите да не претерате и не претворите смесу у пену.

На тигањ додајте обилну количину путера и грејте док се не запени.

Излијте јаја па их пустите да се стисну и неко време пеку док не добију какав-такав облик.

Затим их промешајте виљушком, и то у облику бројке осам по тигању. Склоните тигањ са рингле кад кајгана постане прозрачна и чврста.

"Мислим да ни павлака ни млеко не оплемењују укус јајета. Ствар је управо у њему. Кад правите кајгану, не правите quiche", рекао је Бурден.

Фото Printskrin, Vikipedija/Peabody Awards

Наравно, треба пазити да се јаја не препеку, јер тако постану превише тврда, а Бурден још додаје да на крају не треба превише виљушком мешати јаја, јер ћемо иначе добити ситне комадиће уместо кајгане.

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

ТРАМП УЗДРМАО НАТО ЧЛАНИЦЕ: Ово никако нису хтели да чују