РАСПАМЕТИЋЕ ВАС УКУСОМ, А ТОПИ СЕ У УСТИМА: Тропикана колач са ананасом
ВОЋНИ колач осваја на први залогај.

Фото Shutterstock
Састојци:
За кору:
* 2 шоље брашна
* 1,5 шоља шећера
* 2 кашичице соде бикарбоне
* 2 конзерве ананаса
* 2 ком јаја
* 1/2 шоље кокоса
За фил:
* 250 гр маскарпоне сира
* 1/2 шоље прах шећера
* 1 шоља сецканих ораха
* 1 ванилин шећер

Фото Shutterstock
Припрема:
Умутите јаја, додајте помало шећера и сока од ананаса из конзерве. Додајте брашно, соду бикарбону, сецкани ананас, кокос и орахе па пеците у подмазаном плеху - по пола масе - око 40 минута, на температури од 170 до 180 степени.
Колач ће бити врло влажан, рачунајте на то да је најбоље да се хлади у фрижидеру целе ноћи. Умутите састојке за крем и филујте два дела торте, па украсите са стране и одозго.
Додатно декоришите ананасом и кандираним воћем по жељи.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРАВИ СЕ ЗА 5 МИНУТА И НЕ ГОЈИ: Најстарији и најздравији колач на свету
02. 03. 2024. у 11:00

БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити
01. 03. 2024. у 07:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)