РЕЦЕПТ ЗА НАЈЗДРАВИЈИ ХЛЕБ НА СВЕТУ: Популаран је широм света због својих здравих састојака,стимулише стварање крвних зрнаца и хемоглобина
Овај хлеб без брашна је богат протеинима, витаминима, аминокиселинама, мастима, угљеним хидратима и минералима.
Олакшава уклањање канцерогених и токсичних супстанци из организма, али и уклањања холестерол и препоручује се за превенцију дијабетеса, атеросклерозе и целулитиса. Ова врста хлеба се прави од проклијалих зрна пшенице уз минималан додатак квасца и соли и без адитива и конзерванаса.
Састојци:
- 300 г пшенице,
- 100 г јечмених пахуљица,
- 2 кашике сусама,
- 2 кашике семена лана,
- 2 кашике језгра сунцокрета,
- 1 кашичица соли,
- пола свежег квасца,
- 50 мл воде.
Припрема:
Процес прављења овог хлеба мало дуже траје тако да издвојите времена за то. Почните тако што ћете сипати воду преко пшенице. Пшеница треба да стоји у води три дана док не почне да клија. Повремено мењајте воду да се пшеница не би покварила.
Након три дана процедите пшеницу и самељите је у блендеру. Добићете масу сличну тесту. У ту масу додајте пшеничне или јечмене пахуљице. Пре тога би било добро полити пахуљице са мало топле воде како би омекшале. У масу можете додати семе сунцокрета, лана и сусама које је претходно благо испржено у тигању.
У 50 мл воде растворите пола свежег квасца и кашику шећера. Када квасац нарасте, додајте га у масу и умесите ручно. Додајте кашику соли и добро распоредите со по маси, а затим масу ставите у тепсију за печење на око 30 минута.
Загрејте рерну на 220 степени. Пре печења убаците неколико коцки леда како би се направила пара која ће омогућити хлебу да још мало нарасте. Пеците око 45-50 минута. Проверите да ли је готов тако што ћете га пробости као што то радите када печете колаче.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)