КАКО ДА ДИНСТАТЕ ЛУК, А ДА НЕ УСМРДИТЕ КУЋУ: Професионални кувари откривају тајну
Свако ко радо кува и једе домаћу храну, зна колико се мирис лука током кувања зна раширити по целој кући и увући у одећу, но, постоји врло једноставан трик како смањити његов интензитет, готово на минимум.
Фото Shutterstock
Шефови кухиње током динстања лука у лонац убаце мало соде бикарбоне и шећера. Осим што тај трик смањује јачину мириса, доприноси и бољој текстури и укусу самог лука.
Ако сте се питали зашто динстани лук има тако интензиван мирис, одговор лежи у сумпору који се током термичке обраде ослобађа из њега и прошири.
Такође, након резања лука, догађа се нешто што неке домаћице или домаћини не воле. То је када се у кожи на прстима увуче мирис којег се потом није лако решити. У том случају посегните за мало сирћета, протрљајте њиме дланове и прсте, а онда оперите сапуном. Требало би да вам руке више не миришу на лук.
(Stil)
Препоручујемо
ЧОРБА ОД КОПРИВЕ: Здрава и укусна, може и посна, а притом се једноставно прави
19. 03. 2024. у 15:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)