УЖИВАЊЕ ЗА СВА ЧУЛА: Златиборски округ се дичи чувеном комплет-лепињом, а ево како да је направите

Новости онлине

14. 04. 2024. у 09:00

РЕЦЕПТ за златиборску комплет лепињу је веома једноставан, а сигурно ћете све одушевити.

УЖИВАЊЕ ЗА СВА ЧУЛА: Златиборски округ се дичи чувеном комплет-лепињом, а ево како да је направите

Foto: Shutterstock

 Рецепт који смо вам припремили је за једну особу, тачније једну лепињу.

Састојци:

  • лепиња (један комад по особи)
  • 50 г кајмака
  • 1 јаје
  • претоп

Припрема:

Лепињу исеците хоризонтално, тако да добијете горњи део који изгледа попут поклопца.

У дно лепиње ставите кајмак и јаје и помешајте их у самој лепињи.

Загрејте рерну на 200 степени и у загрејану рерну убаците само пуњено дно лепиње, без поклопца. Пеците је неколико минута, тачније, док се јаје не запече.

Затим извадите лепињу из рерне и прелијте јаје и кајмак претопом. Претоп можете набавити у свакој печењари, јер је то маст која остаје, тачније слива се, након печења свиње.

Када прелијете по жељи, преклопите лепињу и благо притисните да и поклопац мало упије претопа.

Тако заклопљену је вратите у рерну да се допече или догреје до два минута.

Уколико желите, можете преко јаја и кајмака додати и сушене пршуте, која ће додати до вашој лепињи.

(Она)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

ВАТРА ЈЕ НА САМО ДВА БЛОКА ОД НАС: Нина Сеничар са породицом хитно евакуисана из свог дома у Лос Анђелесу