ЈОГУРТ СА КАЈСИЈАМА: Прелива се сирупом, а толико је сочан да ћете тражити репете

Новости онлине

05. 06. 2024. у 17:00

ЈОГУРТ са кајсијама преливен сирупом је освежавајућа грчка посластица.

ЈОГУРТ СА КАЈСИЈАМА: Прелива се сирупом, а толико је сочан да ћете тражити репете

Foto: Shutterstock

Направите невероватну грчку освежавајућу посластицу са кајсијама и јогуртом. Прелива се сирупом, а шафран и цимет учиниће да ваш дом мирише данима.

Састојци: 

  • 250 мл хладне воде
  • 50 г шећера
  • 1 штапић цимета
  • прстохват шафрана 
  • 1 кашика меда
  • 12 кајсија
  • 150 г грчког јогурта (по чаши)
  • 50 г пистаћа 

Припрема:
Сипајте воду, шећер, штапић цимета, шафран и мед у шерпу и загревајте док се шећер не растопи. Кувајте још 5 минута након тога и додајте кајсије којима сте извадили коштицу и које сте преполовили на пола. Кувајте још 5 минута, па склоните са шпорета и извадите штапић цимета. У чаше сипајте јогурт (по 150 г) и преко ставите топле кајсије (по 3 комада или више) и прелијте добијеним сирупом. Поспите сецканим пистаћима. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"

"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."

11. 02. 2025. у 17:12

Коментари (0)

КУП РАДИВОЈА КОРАЋА - ПРОМЕЊЕНИ ТЕРМИНИ: Ево када се, заправо, играју утакмице!