ВОЋНА САЛАТА ОД БРЕСКВИ, МАЛИНА И МАСКАРПОНЕА: Лагана је, освежавајућа, а укусна

Новости онлине

27. 07. 2024. у 07:00

Воћну салату можете да направите од било које врсте воћа. Али, с обзиром на то да је лети неограничен избор, најчешћи су нам одабир баш у топлим данима.

ВОЋНА САЛАТА ОД БРЕСКВИ, МАЛИНА И МАСКАРПОНЕА: Лагана је, освежавајућа, а укусна

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 зреле брескве (могу и нектарине)
  • 50 г шећера
  • 1 кашичица листова лимунске мајчине душице
  • 100 г маскарпонеа
  • 100 мл слатке павлаке
  • кап екстракта ваниле
  • 16 малина – изрезаних на пола
  • шака пистаћа – грубо насецканих
  • 1 кашика јаворовог сирупа

Припрема:

Брескве огулите, нарежите и посложите у 4 посудице за сервирање. Поспите их с мало шећера, а на то ставите листиће мајчине душице.

Умутите маскарпоне, слатку павлаку, екстракт ваниле и преостали шећер, тако да добијете лагану, пахуљасту смесу. Кашиком је стављајте на брескве, а на то послажите малине и све поспите пистаћима. Декоришите јаворовим сирупом и листићима лимунске мајчине душице.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи

ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи

ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.

05. 01. 2025. у 16:19

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.

03. 01. 2025. у 20:35

Коментари (0)

СВЕТ У ШОКУ: Јанис Тима се није убио?! Жена, чувена певачица, наручила убиство кошаркаша?