КРОКЕТИ ОД ШАМПИЊОНА СУ ЈОШ БОЉИ ОД ОНИХ ОД КРОМПИРА: Уживаћете у сваком залогају

Новости онлине

07. 08. 2024. у 08:00

Крокети се углавном праве од кромпира, али њихова варијанта са шампињонима за многе је укуснија.

КРОКЕТИ ОД ШАМПИЊОНА СУ ЈОШ БОЉИ ОД ОНИХ ОД КРОМПИРА: Уживаћете у сваком залогају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 400 г шампињона
  • већа главица црног лука
  • 4 јајета
  • 100 г презли
  • шака ситно сецканог першуна
  • 50 г путера
  • 5 кашика брашна
  • 50 мл млека
  • со, бибер
  • уље за пржење

Припрема:

Ситно исецкан лук пржите на путеру. Кад омекша, додајте ситно сецкане шампињоне, посолите, побиберите и промешајте. Убаците мало брашна и промешајте. Умутите три јајета са млеком и додајте у шампињоне, брзо мешајући да се не би згуснуло.

Склоните са рингле и умешајте першун. Умутите преостало јаје и припремите презле.

Од прохлађене смесе од печурака руком обликујете крокете жељеног облика, умочите их

у јаје, па у презле, и пржите у дубоком уљу. Стављајте их на кухињски папир да се 

оцеде од масноће. Послужите их посуте са мало сира.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

ПОМОЗИМО МУ ДА БУДЕ ОНАЈ СТАРИ: Селектор Бразила о позиву Нејмара у национални тим