ВЕГАНСКЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ЦВЕКЛЕ: Испробајте укус који ће вас задивити
Изаберите своју омиљену салату и сос као прилог и ове пљескавице ће постати ваше омиљено јело.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 180 грама сувих леблебија
- 150 г цвекле
- 1 љубичасти лук
- 1 чен белог лука
- 1 кашичица димљене црвене паприке
- 1 кашичица соли
- 2 кашике маслиновог уља
- лимун (сок)
- 1 кашика брашна за ваљање пљескавица
- маслиново уље за пржење
Припрема:
Потопите леблебије дан раније или бар неколико сати пре припреме. Натопљене леблебије оцедите, оперите и ставите у блендер или сецкалицу и самељите у кашу. Цвеклу ољуштите, исеците на коцкице и исецкајте у сецкалици. Црни лук ситно исецкати, бели лук нарендати. Помешајте млевене леблебије, цвеклу, лук и бели лук. Додајте све остале зачине, маслиново уље и лимунов сок и рукама умесите компактну смесу.
Покријте све прозирном фолијом и оставите у фрижидеру сат времена или дуже да се мало стегне. Охлађену и стиснуту смесу поделити на шест једнаких делова, па навлаженим рукама сваку обликовати у пљескавицу. Сваку пљескавицу уваљајте у брашно и у дубљем тигању загрејте маслиново уље, не треба да буде пуно, само 2 до 3 кашике. Пржите пљескавице неколико минута са сваке стране. Послужите пљескавице уз прилоге и сосове по жељи. Можете их користити и за веганске хамбургере.
(index.hr)

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)