ВЕГАНСКЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ЦВЕКЛЕ: Испробајте укус који ће вас задивити

Новости онлине

13. 09. 2024. у 08:00

Изаберите своју омиљену салату и сос као прилог и ове пљескавице ће постати ваше омиљено јело.

ВЕГАНСКЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ЦВЕКЛЕ: Испробајте укус који ће вас задивити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 180 грама сувих леблебија 
  • 150 г цвекле
  • 1 љубичасти лук
  • 1 чен белог лука
  • 1 кашичица димљене црвене паприке
  • 1 кашичица соли
  • 2 кашике маслиновог уља
  • лимун (сок)
  • 1 кашика брашна за ваљање пљескавица
  • маслиново уље за пржење

Припрема:

Потопите леблебије дан раније или бар неколико сати пре припреме. Натопљене леблебије оцедите, оперите и ставите у блендер или сецкалицу и самељите у кашу. Цвеклу ољуштите, исеците на коцкице и исецкајте у сецкалици. Црни лук ситно исецкати, бели лук нарендати. Помешајте млевене леблебије, цвеклу, лук и бели лук. Додајте све остале зачине, маслиново уље и лимунов сок и рукама умесите компактну смесу.

Покријте све прозирном фолијом и оставите у фрижидеру сат времена или дуже да се мало стегне. Охлађену и стиснуту смесу поделити на шест једнаких делова, па навлаженим рукама сваку обликовати у пљескавицу. Сваку пљескавицу уваљајте у брашно и у дубљем тигању загрејте маслиново уље, не треба да буде пуно, само 2 до 3 кашике. Пржите пљескавице неколико минута са сваке стране. Послужите пљескавице уз прилоге и сосове по жељи. Можете их користити и за веганске хамбургере.
 

(index.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира