РЕЦЕПТ ЗА ДУБАИ ЧОКОЛАДУ: Посластица која је укусом освојила цео свет
Уколико је нисте јели до сада, Дубаи чоколаду морате пробати, сви који су је дегустирали, одушевили су се укусом! Дубаи чоколада преко ноћи постала је планетарно популарна, а укусом је освојила дословно цео свет!

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 г чоколаде по избору (може бити тамна или млечна)
- 30 г маслаца
- 150 г кадаифа
- 200 г крема од пистаћа
Припрема:
За почетак отопите чоколаду и распоредите је по калупу у којем ћете правити чоколаду (то може бити силиконски калуп, а ако га немате, послужиће и, на пример, онај за хлеб) који сте претходно обложили папиром за печење.
Премажите калуп чоколадом, а никако немојте заборавити премазати и ивице.
Потом уситните кадаиф, отопите маслац и додајте му исецкан кадаиф, па га пеците док лагано не порумени и не постане хрскав.
У другој посуди лагано загрејте крем од пистаћа и помешајте с кадаифом. Добијену смесу сипајте у калуп, преко чоколаде. Након тога, одозго прелијте са остатком растопљене чоколаде.
Оставите у фрижидеру да се добро стегне и спремна је за дегустацију.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У НАЈБРУТАЛНИЈЕМ РАТУ: Уз помоћ Путина пао главни град, Русија добија војну базу од непроцењивог значаја?
ДОГОДИО се преокрет у најбруталнијем рату и то захваљујући Владимиру Путину, председнику Русије. Наиме, суданске оружане снаге заузеле су Картум избацивши из делова суданског главног града побуњенике из Снага за брзу подршку. Реч је о важној прекретници у сукобу који ту афричку земљу пустоши већ две године.
31. 03. 2025. у 08:39

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

ТЕШКИ ТРЕНУЦИ: Откривен узрок смрти Жељка Рутовића
ЈЕДАН је од ретких учесника филма "Видимо се у читуљи" који су преживели, преминуо је у Италији.
31. 03. 2025. у 12:59
Коментари (0)