ДОМАЋИ МЛИНЦИ: За коре су вам потребна само четири састојка, савршени су као прилог уз печено месо
Научите како на једноставан начин припремити домаће млинце.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г глатког брашна
- 1 кашичица соли
- 200 мл млаке воде
- 2 јаја
Припрема:
Све састојке ставите у велику посуду и умесите глатко тесто. Загрејте рерну на 220 степени заједно са плехом на коме ћете пећи млинце. Ако сте у прилици, испеците их на шпорету на дрва, онда су најбољи. Тесто поделити на 10 делова и сваки разваљати на величину 30x30 цм. Пече се на обрнутој страни тепсије. Млинци треба да буду светле боје са тамним мрљама. Готове млинце ставите на крпу да се охладе, а са остатком поновите поступак. Млинце исеците на комаде жељене величине и прелијте их врелом водом.
Зачините машћу од кувања и послужите.
(index.hr)
Препоручујемо

ГАЛЕТЕ СА СПАНАЋЕМ И ТИКВИЦАМА: Савршене су за доручак, вечеру или ужину
18. 09. 2024. у 13:00

ТИРАМИСУ ТОРТА ОД ПАЛАЧИНКИ: Спој два омиљена десерта у један
17. 09. 2024. у 17:15

ШТРУДЛА СА МАКОМ ОД ГОТОВИХ КОРА: Класик који никада не досади
16. 09. 2024. у 15:59

РУСКИ АВИОНИ УШЛИ У ДРЖАВУ НАТО, ЗАДРЖАЛИ СЕ 12 МИНУТА: "Ово је неприхватиљво и невиђено брутално"
ТРИ руска борбена авиона МИГ-31 ушла су данас у естонски ваздушни простор у области острва Вајндло без дозволе и остала у естонском ваздушном простору скоро 12 минута, пренео је естонски портал "Ерр.ее".
19. 09. 2025. у 17:00

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

"ПОЧИВАЈ У МИРУ": Цукић неутешан - опростио се од истакнутог музичара
ДОМАЋА музичка сцена остала је без Предрага Бате Јаковљевића, истакнутог бубњара и члана неколико значајних домаћих бендова.
20. 09. 2025. у 20:02
Коментари (0)