СТРОМБОЛИ - ИТАЛИЈАНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Ролована пица укуснија од обичне
Када класична пица досади, ово је одлична замена.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 320 мл топле воде
- 7 г сувог квасца
- 1 кашика шећера
- 2 кашике маслиновог уља
- ¾ кашичице соли
- 450 г глатког брашна
За пуњење:
- 50 г растопљеног путера
- 2 чена белог лука
- 2 кашчице свеже насецканог першуна
- 250 г шунке по избору
- 250 г саламе по избору
- 250 г сира
- 250 г нарендане моцареле
- 1 јаје
- 1 кашика воде
- Пасиран парадајз, маслине
Припрема:
У већој посуди помешајте топлу воду с квасцем и шећером. Оставите 5 минута како би се квасац активирао. Додајте маслиново уље, со и брашно. Рукама умесите тесто. Пребаците на побрашњену подлогу и месите рукама 5 минута. Тесто треба да буде мекано и еластично. Пребаците га у науљену посуду, пар пута га окрените како би се науљило са свих страна, прекријте пластичном фолијом и оставите на топлом 60 до 90 минута да нарасте. Поделите на два дела и разваљајте оклагијом 2 правоугаоника 24 x 40 цм. Саламу, шунку и сир равномерно поделите за два ролата. Помешајте растопљени путер с исецканим белим луком и премажите тесто. Поспите насецканим першуном. Сложите шунку у два реда по средини теста, остављајући око 5 цм размака између шунке и ивица теста. На шунку сложите саламу и сир, те понављајте поступак док не потрошите намирнице. Јаја умутите с водом, па премажите ивице теста. Уролајте га по дужини, а ивице добро стисните прстима и подвијте. Штрудле пребаците на плех обложен пек папиром и премажите јајетом. Ножем направите 3 до 4 дијагонална реза одозго. Премажите их путером и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)