СТРОМБОЛИ - ИТАЛИЈАНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Ролована пица укуснија од обичне

Новости онлине

07. 10. 2024. у 19:00

Када класична пица досади, ово је одлична замена.

СТРОМБОЛИ - ИТАЛИЈАНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Ролована пица укуснија од обичне

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 320 мл топле воде
  • 7 г сувог квасца
  • 1 кашика шећера
  • 2 кашике маслиновог уља
  • ¾ кашичице соли
  • 450 г глатког брашна

За пуњење:

  • 50 г растопљеног путера
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашчице свеже насецканог першуна
  • 250 г шунке по избору
  • 250 г саламе по избору
  • 250 г сира
  • 250 г нарендане моцареле
  • 1 јаје
  • 1 кашика воде
  • Пасиран парадајз, маслине

Припрема:

У већој посуди помешајте топлу воду с квасцем и шећером. Оставите 5 минута како би се квасац активирао. Додајте маслиново уље, со и брашно. Рукама умесите тесто. Пребаците на побрашњену подлогу и месите рукама 5 минута. Тесто треба да буде мекано и еластично. Пребаците га у науљену посуду, пар пута га окрените како би се науљило са свих страна, прекријте пластичном фолијом и оставите на топлом 60 до 90 минута да нарасте. Поделите на два дела и разваљајте оклагијом 2 правоугаоника 24 x 40 цм. Саламу, шунку и сир равномерно поделите за два ролата. Помешајте растопљени путер с исецканим белим луком и премажите тесто. Поспите насецканим першуном. Сложите шунку у два реда по средини теста, остављајући око 5 цм размака између шунке и ивица теста. На шунку сложите саламу и сир, те понављајте поступак док не потрошите намирнице. Јаја умутите с водом, па премажите ивице теста. Уролајте га по дужини, а ивице добро стисните прстима и подвијте. Штрудле пребаците на плех обложен пек папиром и премажите јајетом. Ножем направите 3 до 4 дијагонална реза одозго. Премажите их путером и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.

07. 01. 2025. у 18:50

ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.

07. 01. 2025. у 18:12

Коментари (0)

МЕЛБУРН, НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ: Прекинут меч Новака Ђоковића и неће се наставити