ТИРОСАЛАТА: Веома укусан намаз који можете јести као прилог уз ручак или чак само са хлебом, а у грчкој кухињи се обожава

Новости онлине

07. 10. 2024. у 21:00

Ово предјело у Грчкој можете наћи под многим именима ― Тиросалата, Тирохтипити, Тирокафтери, али је то једно исто предјело, које се спрема једноставно и представља укусан и пикантан умак непоновљивог укуса.

ТИРОСАЛАТА: Веома укусан намаз који можете јести као прилог уз ручак или чак само са хлебом, а у грчкој кухињи се обожава

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 гр тврдог сира
  • 200 гр киселог млека
  • четврт шољице маслиновог уља
  • 1-2 љуте паприке

Припрема:

Очистите паприке од семенки и ставите их у блендер. Самељите их ситно.

Додајте кисело млеко и само 2-3 пута блендером промешајте смесу. Измрвите сир и додајте га у смесу, па поново блендајте.

Смесу пребаците у посуду и додајте маслиново уље у не тако јаком млазу, уз непрестано мешање шпатулом, док се маслиново уље не упије у смесу.

Чувајте тиросалату у кутији за храну са поклопцем у фрижидеру. 

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БАЛКАН ГЛЕДА И НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ: Ево шта су урадили црногорски навијачи у Босни