ХРСКАВИ БРУСКЕТИ ГОТОВИ ЗА 10 МИНУТА: Искористите стари хлеб на најбољи начин

Новости онлине

28. 11. 2024. у 07:00

Ако трагате за рецептом који ће вам помоћи да за кратко време имате одличан оброк на трпези, онда пробајте са брускетима.

ХРСКАВИ БРУСКЕТИ ГОТОВИ ЗА 10 МИНУТА: Искористите стари хлеб на најбољи начин

Фото Shutterstock

Састојци:

  • стари хлеб исечен на кришке
  • 3-4 парадајза
  • 1 млади лук
  • фета-сир
  • со
  • маслиново уље 
  • оригано
  • мало бибера
  • мало сирћета

Припрема:

Оперите парадајз, па га исеците на коцкице и убаците у чинију.

Очистите и оперите млади лук и исеците га на колутиће, па њега убаците у чинију са парадајзом. Додајте мешавини сир и промешајте. Посолите, додајте мало бибера, а затим прелијте са уљем и мало сирћета. Све то лепо промешајте. Стари хлеб исеците на кришке и поређајте на плех обложен папиром за печење. Танким млазом пређите уљем преко парчића хлеба, па поспите оригано преко. Убаците само хлеб да се пече на 180 степени 10-ак минута. Извадите га и преко сваког додајте по кашику мешавине.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ: Пут одрживог развоја