НИКАКО НЕ ЈЕДИТЕ ПИЛЕТИНУ: Народно веровање - Спремите ову храну, донеће вам срећу и благостање у новој години
Према народном веровању постоји храна која мора да се нађе на вашој трпези за Нову годину јер доноси срећу и благостање.
Храна која ће красити вашу новогодишњу трпезу зависи и од тога да ли се придржавате Божићног поста или не. У наставку текста прочитајте које то намирнице и јела доносе срећу у Новој години, а која су баксузна.
Грожђе
Грожђе је, пре свега, симбол здравља и јачине, па се препоручује да поједете након поноћи тачно 12 зрна грожђа, за сваки месец по једно, како бисте у предстојећој години сваког месеца били здрави.
Риба
Будући да и за новогодишњу ноћ траје Божићни пост, риба би требало да се нађе на вашој трпези. Поред тога, она симболише кретање без препрека, па вам наговештава лагану годину у којој ће сви послови ”пливати”.
Свињско месо
Свињско месо је симбол изобиља и богатства.
Купус салата
Због своје зелене боје симболише хармонију природе и добре среће, као и дуговечност.
Торта
Због саме своје структуре која садржи пуно шећера, торта је симбол сласти. Потрудите се да вам торта буде од што богатијих састојака како би у предстојећој години било што више сласти.
Заборавите пилетину
Оно што се никако не препоручује на новогодишњој трпези јесте месо од пернатих животиња, јер оне имају крила, па симболишу срећу која напушта.
Изаберите храну која не само да ће обогатити новогодишњу трпезу, него ће вам донети и срећу и благостање.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу
29. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења
24. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
ЗАБОРАВИТЕ НА РУСКУ И МИМОЗУ: Чувена румунска салата из рерне, ово свечано предјело украсиће сваку трпезу (ВИДЕО)
19. 12. 2024. у 11:00Новости онлине
РАФАЕЛО ТОРТА: Ваздушаста и лагана, попут снега, и подсећа на чувене чоколадице
21. 12. 2024. у 11:00
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
СВЕ ПРШТИ ОД СЈАЈА: Ево како је Милена дочекала 2025.
СВЕ блиста, пуна елеганција
01. 01. 2025. у 14:32
Коментари (0)